Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Fiind programator, urmăresc cam toate evenimentele de la marile corporații / tech giants FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) și nu numai. Trebuie să fii la zi cât de cât cu ce se lansează și ce aberații mai lansează unii dintre ei. WWDC21 de anul acesta va fi însă mult mai special, deoarece de ceva timp mă aflu în poziția de a-mi cumpăra un nou macbook pro și din ultimele teste făcute pe Macbook Air M1 (vezi articol cu review) pare foarte promițător noul procesor. Singurul dezavantaj a lui Macbook Air fiind dimensiunea de 13inch.

Ce înseamnă WWDC21?

WWDC21 – World Wide Developer Conference 2021 – Conferința anuală pe care cei de la Apple o țin, dedicată în special programatorilor din ecosistem, dar printre aceste lansări de software, uneori se fac și lansări hardware.

Anul acesta WWDC21 – va fi difuzată pe 7 Iunie conform calendarului celor de la Apple.

banner eveniment WWDC21
banner eveniment WWDC21

Din imagnea de mai sus se vede calendarul specific MacOs, și data de 7 iunie împreună cu numărul 21, care bănuiesc că este numărul de noutăți care vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Faptul că persoană se uită într-un macbook, mă duce clar cu gândul că vor lansa și un nou Macbook Pro de 16inch. Ceea ce aștept de foarte mult timp. Atât eu cât și toată comunitatea. Nu neaparat faptului că va avea un nou desig, ci datorită noilor procesoare proprii care cel mai probabil va fi numit M1X.

Cât de puternic va fi noul procesor propriu dezvoltat de Apple?

Macbook Pro 16 inch

Nu se știe numele exact deoarece variază între M1X sau M2. Conform ultimelor zvonuri din comunitate, câteva specificații puteți vedea chiar aici – https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-apple_m1x-1898

Ultimele articole precum acesta (https://www.macrumors.com/2021/05/21/shaky-rumor-claims-macbook-pro-will-feature-m1x/) spun faptul că noul macbook pro corectează multe din defectele versiunilor anterioare: precum adăugarea unui slot SD, adăugarea Mag Safe (incarcatorul cu magneti), renunțarea la touchbar și multe altele.

Mai multe despre noul macbook pro 2021 de 16 inch?

Las aici mai multe videoclipuri ale unor creatori de conținut din această nișă care au mult mai mult detalii despre noile laptopurile de la Apple

Leaks:

https://www.tomsguide.com/news/another-macbook-pro-leak-says-enhanced-apple-silicon-is-incoming

https://www.tomsguide.com/uk/news/apples-new-macbook-pro-could-arrive-soon-and-be-a-powerhouse

https://www.macrumors.com/2021/05/24/wwdc-new-macbook-pro-models/

https://www.macrumors.com/roundup/wwdc/

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *