Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Vreau sa va detaliez ANTENA PNI TV901 care promite mai toate canalele romanesti – mai poate fi gasita si sub numele de Tuner digital DVB-T2 PNI TV901 (link catre produs)

Produsul l-am cumparat de la eMAG prin vendorul PNIgasiti aici link catre produs. Am dorit sa pot viziona la televizor cateva canale. Mentionez ca urma sa pun acest televizor intr-un spatiu comercial.

Gasiti aici mai multe poze cu antena pni TV901

Ce contine cutia de la antena pni tv901?

Ambalajul produsului este unul clasic, o cutie de carton in care sunt indesate toate accesoriile acestuia. Ce cuprinde mai exact cutia produsului:

 • incarcator de 5v
 • cablu video RCA
 • antena mica de camera interioara
 • decodorul in sine
 • manual de utilizare
 • telecomanda cu baterii incluse (apreciez)

Poze cu ce gasim in cutia cu tuner digital DVB-T2

Cum se monteaza antena pni TV901?

Montajul si folosirea produsului este unul foarte simplu.

 1. Conectezi mufa incarcatorului la dispozitivul principal in muca de incarcare, ar trebui sa fie mentionat DC 5V prima mufa de sus.
 2. Conectati antena la ultima mufa de jos – ANT-IN
 3. Conectati cablul rca la dispozitiv conform culorilor iar in cealalta parte la TV-ul pe care il aveti ( dispozitivul are si HDMI-out ceea ce mi se pare un plus)
 4. Porniti dispozitivul si televizorul.
 5. Schimbati INPUT-ul la televizor pe video in sau rca, in cazul in care nu va apare din prima meniul PNI
 6. Porniti cautarea de canale. In functie de antena folosita, pozitia acestuia, si locatia dvs. este posibil sa gaseasca imediat sau spre sfarsitul cautarii canalele.

Pareri si review personal despre antena PNI TV901

Cutia contine cam tot ce ai nevoie pentru a monta aparatul direct la televizor si pentru a incepe sa il folosesti. Consider insa ca nu ar fi stricat si un HDMI, insa acesta este gandit si destinat celor din zona rurala care se presupune ca nu dispun de smart-TV. In plus includerea unui cablu HDMI ar fi facut ca pretul acestuia sa depaseasca 200 de lei fapt care nu cred ca ar fi adus mare valoare clientului final.

Dispozitivul este unul moderna, as putea spune deoarece regasim in dotarea lui HDMI-in cat si un USB in partea din fata, lucru ce ne permite astfel sa ne uitam la un film de pe stick pe un televizor mai vechi ce poate nu dispune de un HDMI-in.

Partea mai slaba a acestuia este faptul ca necesita o antena mult mai puternica decat cea inclus in pachet pentru a prinde canale precum PRO-tv, Antena, Prima, si orice alte canale mondene. Eu l-am testat in zona ilfov, satul Peris, dar din pacate nu am reusit sa prin mai mult de 2 canale cu antena mica. In Bucuresti in sectorul 1 am reusit sa prind mult mai multe canale asa cum se poate vedea in pozele de mai jos.

Calitatea video si audio este una buna, dar este loc de imbunatatiri. Daca doriti sa folositi dispozitivul in paralel cu o antena fizica mult mai buna va recomand unul din produsele din acest link. Acestea va vor oferi o zona mult mai mare de acoperire si vor reusi sa prinda frecvente mult mai mari.

Cum arata meniul de configurare a produsului – tuner digital PNI TV901 dupa ce am conectat dispozitivul la televizor

O alta solutie pentru a putea transforma un televizor normal intr-unul SMART tv gasiti in articolul meu de aici.

Reviewul video complet la ANTENA PNI TV901 – il gasiti mai jos pe canalul meu de youtube Marmureanu – la care va invit sa dai un LIKE, SHARE si SUBSCRIBE daca v-au fost de folos aceste informatii.

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *