Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Preschimbare permis auto în 2020 – Reeditare

Ultima oară când am verificat permisiul, mai exact data de expirare a fost undeva prin februarie, am văzut că expiră prin iulie. Acum 2 zile soția m-a întrebat întămplător dacă permisul meu mai este valabil. Ce să vezi, expirase de două zile.

Schimbare permis auto în 2021

 1. Încearcă să te programezi online la D.R.P.C.I.V (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor) sau https://www.drpciv.ro/ – Acesta este linkul direct pentru programări online https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/
calendar programari DRPCIV

În ultimul ecran completați cu datele personale și va apărea un calendar în partea stângă. Selectați ziua cu verde și vor apărea orele posibile în dreapta. Dacă toate au fost completate corect ar trebui să primiți o confirmare pe emailul adăugat. Un email asemănător cu cel de jos

Aici găsiți un link oficial cu documentele necesare pentru schimbarea permisului auto – https://www.drpciv.ro/document-details/permise/5ab1355afa4e9422012c2ba8

Ideea este în felul următor. Programul este foarte foarte încărcat și plin de programări. Eu cum aveam nevoie de un permis nou cât mai repede m-am deplasat la DRPCIV.

2. Dacă te-ai programat la D.R.P.C.I.V acum trebuie să știi că ai nevoie de o fișă medicală care poate fi eliberată de orice clinică medicală (Medicover, Medlife, Regina Maria, ViaSante….etc.) Costă în jur de 200 de lei (permis CATEG. B). Eu am mers la Rimmed (https://goo.gl/maps/ZKyQQPoGMVPFR3zRA) unde am dat cam 160 lei. Mult mai ieftin decât mă așteptam. Totul s-a întâmplat în 20-30 de minute.

3. Dacă ai fișa medicală, permisul în original (dacă l-ai pierdut sau a fost furat poți depune acolo o cerere), buletinul, copia de buletin și suma de 89 lei (cash – pentru că nu poți plăti cu cardul la ghișeu – pentru că aici https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe nu pare să fie o opțiune de plată) poți merge direct la D.R.P.C.I.V pentru a depune aceste acte. ACTUALIZARE – conform spuselor unui cititor “Am schimbat vineri 27.11.2020 permisul. Nu se mai aceepta plata taxei de permis la ghiseu. Trebuie platit online. Eu am platit in incinta CEC la un aparat selfpay. Recomand totusi plata online pentru a nu plati 5 lei comision aiurea cum am platit eu.”

Programul la DRPCIV este 08:00 – 20:00 Luni-Vineri faptul că am mers acolo la prima oră a fost o mare greșeală. Lumea încă se înghesuie la dat sala pentru permis auto, și înmatriculări auto. La ora 9, erau deja 40 de oameni înaintea mea. V-aș recomanda să mergeți după ora 15.00 deoarece este mult mai lejer la ghișee.

După ce vă face poză, dați banii și completați cererea, veți fi întrebat unde vreți să vă vină permisul, da prin POȘTA ROMÂNĂ.

Mai poti conduce dupa ce ai depus actele de permis auto?

Da. La sfârșit vi se va înmâna o dovadă cu care puteți să conduceți până va sosi noul permis. Dovada arată ca cea de mai jos.

dovada inlocuitoare permis auto - marmureanu.ro

Răspunsuri rapide – întrebări frecvente legate de preschimbarea permisului

Unde se plateste taxa preschimbare permis auto 2021? Răspuns: Taxa se poate plăti la ghișeu, chiar atunci când mergeți în fața ofițerului pentru depunerea actelor și pentru a face poză. Trebuie însă să aveți bani cash (numerar). Plata cu cardul nu funcționează. ACTUALIZARE – conform spuselor unui cititor „Am schimbat vineri 27.11.2020 permisul. Nu se mai aceepta plata taxei de permis la ghiseu. Trebuie platit online. Eu am platit in incinta CEC la un aparat selfpay. Recomand totusi plata online pentru a nu plati 5 lei comision aiurea cum am platit eu.”

În cât timp se eliberează permisul de conducere preschimbat 2021? Răspuns: Personal premisul a ajuns după 5 zile lucrătoare de la depunerea actelor. Trebuie să fiți fizic la locația unde ați solicitat trimiterea permisului. Nu îl puteți ridica personal din altă parte sau de la sediul DRPCIV.

Unde găsesc cerere preschimbare permis auto 2021? Răspuns: Cererea se completează în fața ofițerului la ghișeul DRPCIV.

Facebooktwitterreddit

Comments

   1. Salut domnu.Marmureanu eu sunt din Jud. Galați ajutama te rog, am mers la Galati pt.preschimbare permis italian pe 17 decembrie astăzi 22 3 2021 sunt fără permis pt că in banca date rezultând că am dezactivat permisul românesc (am făcut școala de șoferi în anul 1993in românia și alta școala în italia in anul 2000) am facut cerere de activare și eu cât poliția galati dar nici un răspuns am trimis email am telefonat de sute de ori ma trece de la o persoană la alta cade linia și nimic ,te rog frumos și insistent să-mi dai un răspuns. O zi bună.

   2. Am o problema nu am reușit sa ajung în tara Sam schimb permisul mia expirat în ianuarie și numai în septembrie vin În tara ce sa întâmplat în cazul meu

 1. În cât timp ajunge permisul prin Poșta Română în București? Dacă nu ești acasă și poștașul îți lasă aviz pentru ridicare de la oficiul poștal, în cât timp se poate ridica de la oficiu, până să-l trimită înapoi la DRPCIV? Mulțumesc!

  1. La mine in sectorul 5 a ajuns in 4 zile lucratoare prin Posta Romana. Pentru ca ti-l preda personal in baza buletinului. Din cate stiu daca iti lasa aviz cred ca este tinut 2 saptamani la posta.

 2. buna ziua am depus toate actele pentru schibare permisului spaniol in romanesc in data de 00.10.2020 pentru ca din pacate mia furat actele si nu am primit dovada cum ca cica am avut carnet spaniol intrebarea mea in cat timp ar trebui sa ajunga permisul nou ?? multumesc

 3. una buna de tot:mi a expirat permisul de conducere in data de 10.09.2020,mi am facut programare la DRPCIV de preschimbare de permis si mi a venit raspunsul de la DRPCIV ca sint programat in data de 26.01.2021!!!!!!.tine ti cont ca am permis de profesionist{b,c,e.}.eu ce ma fac pina in ianuarie 2021?nu mai circul cu masina?

  1. Exact acelasi lucru discutam cu cineva din sala de asteptare. Era din Pitesti si a venit la Bucuresti sa il schimbe mai repede pentru ca la Pitesti ar fi trebuit sa astepte o luna si jumatate. A fost chiar in fata mea si l-a facut fara nici o problema. Deci, se poate. Incercati in alta parte, sau la resedinta de judet.

 4. Buna ziua!
  Permisul meu expira in ianuarie 2021 ,pot sa fac fisa medicala mai devreme? De exemplu in luna noiembrie sau decembrie 2020 ? Pot preschimba permisul si cu o luna inainte de expirare?
  Multumesc!

 5. salut
  am permisul expirat din 2009 primesc vreo amenda ca nu l am preschimbat pana acum vroiam sa l preschimb
  luna asta

 6. Buna ziua,
  Imi expira permisul maine (12 nov) si sunt programat sa depun actele pe 25 nov. Am auzit ca, fiind stare de alerta, permisele sunt valabile inca 30 zile, e adevarat , deci pot sa circul cu permisul expirat pana pe 25 ?

  Multumesc

 7. Bună! Dacă permisul îmi expira pe 17.12.2020, pot a îmi fac programare de preschimbare în noiembrie pe 20 sau 24? Sau trebuie sa fie cât mai aproape de data expirării?

 8. Corectie. Am schimbat vineri 27.11 permisul. Nu we mai aceepta plata taxei de permis la ghiseu. Trebuie platit online. Eu am platit in incinta CEC la un aparat selfpay. Recomand totusi plata online pentru a nu plati 5 lei comision aiurea cum am platit eu. Desi se aminteste si de ghiseul.ro am cautat de mi.au sarit capacele pe site so nu am gasit mimic.

  1. Am inteles. Super! Un pas inainte pentru birocratia din Politia Romana. Din pacate, sunt destul de sigur ca nu va tine decat pentru aceasta perioada de pandemie. Cine stie, poate se vor schimba mai multe lucruri in bine. Mersi de info, i-ati ajutat pe toti cei care ajung pe aici.

 9. Ma confrunt cu o situatia si as dori sa-mi dati o idee de cum as putea proceda? Incerc sa-mi fac o programare on- line pentru preschimbare permis si nu reusesc. Imi apare mesaul in care se specifica faptul ca dataele mele au mai fost folosite. Nu am mai facut o alta programare si nu am nicio confirmare pe email. Am incercat sa iau legatura cu domnul Matei Corneiu de la DRPCIV Arges ( pe langa atitudinea nedemna de un reprezentant al unei institutii, domnul era si depasit total de situatie….. apropos, nu inteleg care este justificarea prezentei unor asemenea functionari incapabili si obraznici in cadrul unui asemenea birou )si nu au reusit sa-mi raspunda cu o solutie la situatia intampinata !
  Cum as putea sa procedez pentru a -mi putea face o programare la DRPCIV Arges?

  1. Salut! „Imi apare mesaul in care se specifica faptul ca dataele mele au mai fost folosite” nu m-am lovit de problema asta. Ai incercat sa accesezi site-ul dintr-un tab INCOGNITO? Esti sigur ca nu ai primit emailul si nu este in SPAM? Astept raspuns. Incerc sa te ajut.

 10. Bună,

  Ai idee dacă este posibil sa fac acest demers în București, chiar dacă nu am mutația făcută și adresa de buletin și locul inițial de emitere a permisului este în alt oraș?

  Multumesc

  1. Buna! Da, poti sa faci. In fata mea era un tip care era din Pitesti. Avea urgenta nevoie de masina si nu putea merge fara carnet. L-au acceptat fara probleme. Incearca sa iti faci programare.

 11. Buna seara! Am si eu o intrebare tatal meu a luat permisul prin 1987, 10 ani mai tarziu la pierdut însa nu a mai fost sa il declare pentru ca de atunci nu a mai condus. Acum pe 03-02-2021 a fost dela ,declarat dar nu a mai ajuns nici pana azi 21-03-2020. Aveti ideie dece dureaza atat?

 12. Buna , am dat permisul sa il preschimb in 02.02.2021 nici in momentul de fata nu am primit nimic. Întrebarea mea este dacă pot sa ma duc la DRPCIV sa ma intereseze daca sa emis sau nu .
  Permisul este din Orientul Mijlociu.
  Multumesc.

 13. Buna ziua…am si eu o intrebare…am depus actele pentru preschimbarea permisului auto si am dovada…se poate iesi din tara…ex. Bulgaria?

 14. Buna ziua . Mi-a expirat permisul de conducere pe 1 /07/2021. Permisul meu este eliberat in Italia in 2011 dupa ce am facut scoala pt catégorie A. Daca permisul este expirat cat dureaza preschimbarea lui in cel romanesc cu categoriile A si B

 15. Bună ziua, cât este valabilă fișa medicală ? , pentru schimbarea permisului de conducere în comparație cu data programării . Exemplu : fișa in data e 13 si programare in 23.. Multumesc

 16. Buna ziua ,permisul meu este de Anglia si imi expira pe 17.08.2121.Am fost mi am depus actele si mi au spus cei de acolo ca nu stiu cand mi l v a elibera deoarece nu am ensurence number.Aveti idee cat dureaza?
  Multumesc!

 17. Buna ziua apelez de Dumevoastra deoarece am nevoe de ajutor nu mai sunt locuri libere pentru programare la permis si am nevoe de permis pentru a pleca din țară ce as putea face

 18. Buna ziua! Domiciliul este in Ploiesti, dar eu locuiesc in Bucuresti fara viza de flotant, se poate schimba permisul expirat in Bucuresti?

 19. Buna Seara.
  Trebuie sa schimb permisul ptr ca m-am casatorit si am alt nume de familie.Resedinta de judet e diferita de cea in care stau momentan si nu am nici viza de flotant.
  Stiti cumva daca actele trebuiesc depuse doar la resedinta de judet sau se pot depune oriunde in tara?
  Multumesc!

 20. Buna! Sotul meu a depus dosarul pentru preschimbarea permisului de conducere italian care avea scadenta in 30 /08/2021 , in permis românesc.Dosarul sa depus pe 24/08/2021.I sa dat dovada pentru 15 zile dupa alte 15 zile.In 21/09/2021 operatorul de la ghiseu( tg Mures) când sotul a intrebat ce se intampla ia raspuns ca colegul a fost in concediul dar acum sa intors si se va ocupa..Dar i sa dat dovada pe alte 15 zile.Dupa 15 zile alta si tot asa.Astazi 02/11/2021 când sa dus dupa dovada nu au vrut sa îi mai dea dovada zicând ca dosarul a fost depus pe 21/09/2021 si permisul era expirat..Ce sa facem in cazul acesta( vazând ca dosarul a fost depus pe 24/08/2021 si permisul nu era scazut la acea data?Mai poate circula( putem dovedi cu documentul dat la depunere de catre ei dar azi nu îl avea la el nestiind ca avem surpriza aceasta??? Ce sa facem?? Va rog ajutatine cu un raspuns!!!Multumesc!!!

 21. Bună ziua! Permisul a fost inițial făcut în alt județ decât cel actual de reședință. El trebuie schimbat în județul emitent sau cel de reședință? Vă mulțumesc anticipat!

 22. Salut am o inttebare,miam facut permis cat.B in 2010,iar in 2018 miam facut cat C,C+E,practic abtinad aceste noi categori permisul este altul fata de cel vechi?ma refer la datele personale,in 2010 aveam o adresa iar in 2018 alta adresa,la verficarea in trafic care adresa apare?multumesc.

 23. Pot schimba permisul in alt judet daca se apropie data de expirare sau tre sa merg unde la eliberat mulțumesc

 24. Bună ziua, este posibil de schimbat în Iași permisul de conducere românesc dacă am viza de reședință în Bacău? In plus am citit pe site-ul „ro-scoalaauto.ro” ca permisul poate fi eliberat după două ore, e actual acest lucru?

 25. Buna ziua, acum o săptămână mi-am preschimbat permisul italian in permis român și încă nu a ajuns la poștă
  In cate zile trebuie sa ajungă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *