Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Sunt programator și știu ce înseamnă să creezi o aplicatie de telefon în Android de la zero până la publicarea acesteia pe google play store.

Datorită faptului că sunt progrmator știu ce însemnă să te chinui să rezolve probleme în dezvoltarea unor funcționalități uneori banale în limbaje de programare precum Android (Java) sau în Flutter (Dart). De aceea am vrut să văd și partea cealaltă a cortinei. Cum ar fi dacă nu ar fi nevoie să scrii deloc cod, pentru o aplicatie de telefon? Ai putea să îți pui în practică toate ideile pe care le ai. Totul fără a avea nevoie de cunoștințe de programare.

Dificultățile în a dezvolta o aplicație de telefon

Din cunoștințele personale există cinci moduri prin care poți dezvolta o aplicație pentru smartphone:

 1. Construiești în Android (trebuie să știi Java) folosind Android Studio, și trebuie să ai un pc cât de cât puternic pentru a o putea rula, trebuie să ai cont pe google play console – costă cam 25$
 2. Dezvolți folosind XCode (trebuie să știi Swift) pentru Iphone-uri (iOS), trebuie să ai cont de dezvoltator pe App Store și trebuie neaparat să ai un Macbook pentru a dezvolta
 3. Înveți Flutter ( Dart), personal am mi se pare cel mai convenabil deoarece poți construi pe toate platformele aplicația
 4. Folosești Angular, React, VueJs (trebuie să știi Javascript) și construiești aplicația cum dorești
 5. Folosești alte aplicații precum CORDOVA care îți pot transforma siteul într-o aplicație

Construiește aplicația ta fără cod folosind o platformă online

Vă spun de la început că nu am ajuns în pasul de publicare a niciunei aplicații folosind una din platformele descrise, dar există recenzii foarte bune în această direcție.

1. ADALO – Construiește aplicația proprie fără cod

Am început să dezvolt în ea și la prima vedere pare să fie foarte bine găndită. În partea stângă sub logo ai 5 opțiuni (Branding, Screens, Database, Settings, Publish). Practic modul în care este dezvoltată platforma, s-a făcut prin pornirea de la o aplicație de construire de wireframe-s / mock-ups și la aceasta au adăugat funcționalități de publicare și integrare date.

Cam așa arată modul de dezvoltare a unei aplicații

Adalo – Construieste aplicatia proprie fara cod

Căteva exemple de aplicații construite găsiți aici.

Aplicația este desigur gratis, care impune limitări dar pentru cei care o găsesc utilă pot folosi versiunea cu plată.

Adalo – preturi pentru folosirea platformei

2. Bubble.io – Programare vizuală pentru aplicatie de telefon

Spre deosebire de Adalo, Bubble.io este o paltformă mult mai detaliată și orientată spre cei care au mai multe cunoștințe. Personal o prefer pe aceasta deoarece oferă mult mai multe componente pentru construirea unei aplicații, iar aceste componente pot fi foarte bine detaliate.

Bubble.io – Construieste aplicația ta doar folosind un mouse

Există secțiune dedicată doar pentru plugin-uri. În cazul în care platforma nu oferă o funcționalitate, cel mai probabil o vei găsi la plugin-uri deoarece altcineva s-a gândit deja și a construit-o.

Preturile pentru această platformă sunt ceva mai mici și mai accesibile având în vedere faptul că este mult mai flexibilă.

3. Appsheet.com – Construiește aplicație de telefon folosind excel

Appsheet este o aplicație foarte ușor de folosit. Are un design puțin demodat dar te ajută să duci treaba până la capăt.

Appsheet.com – creeaza o aplicatie noua

Îți poți construi chiar și un magazin online deoarece va folosi ca date de intrare pentru produse excelul pe care îl ai în drive iar comenzile și clienții pot fi salvate în alt fișier din drive.

Așa arată modul de construire a aplicației. În stănga avem un meniu topicurile cele mai importante iar in dreapta avem afișată modul în carea aplicatia arată acum.

PS. Acum că ați aflat despre aceste platforme nu mai aveți niciun motiv să nu începeți afacerea/proiectul online la care v-ați tot gândit.

Dacă vă place ceea ce fac, puteți susține blogul cumpărând online din linkurile următoare: Emag.roPcGarage.roF64.roCel.roEvomag.ro

Facebooktwitterreddit

Comments

 1. Vreau sa fac o aplicatie pentru telefon, Androis si IOS care sa aiba furnizori si clienti cu o taxa de inscriere lunara pentru furnizori.
  Si as dori sa stiu ce acte imi trebuie sa o pun in functiune si costul lunar de administrare.
  As dori sa stiu un pret daca ai putea sa ma ajuti.
  Multumesc!!

 2. Salut, cat mar costa sa imi faci o aplicatie gen watsapp? Mai multe detali contacteazama pe watsapp +4915145460775

  1. Salut! In ce sens mai multe sfaturi? Daca aplicatia pe care doresti sa o construiesti este una simpla si vrei sa iti testezi cumva doar ideea o poti face cu oricare din aplicatiile din articol. Daca insa vrei ceva putin mai avansat iti recomand sa cauti un freelancer ceva mai ieftin pe oricare din site-urile de freelance.com / upwork.com si asa mai departe. Spune-mi cum as putea sa te ajut mai concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *