Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Am facut anul trecut un articol care contine mai multe idei pentru cei pasionati de tehnologie. De data asta, ca programator de +13 ani, m-am gandit sa fac un articol ce contine idei de cadou pentru programatori.

Lista cadouri pentru programatori

 1. Casti overear / in ear – o pereche de casti bune pot ajuta orice programator sa se concentreze mult mai bine. De aceea daca poti sa investesti intr-o pereche de casti buna, care sa acopere sunetul din exterior, investitia se va dovedi a fi foarte de folos si foarte apreciata de cel/cea care va primit cadou.
 2. O tableta pentru a lua notite (link) si pentru a putea face scheme / diagrame din timpul sedintelor. Eu am un iPad Air 4, pe care am reusit sa il stric dupa ce am varsat cafea pe el, dar acum mi-am luat un iPad Air 5, care are noul procesor M1 de la APPLE. Este mult mai puternic dar am observat ca durata bateriei este ceva mai mica decat cel vechi. Link review iPad Air 4-5 Desigur daca bugetul va permite va recomand un iPad Pro 4 insa valoarea in plus adaugata fata de Air este mica din punctul meu de vedere. Tot odata nu uitati ca va trebuie sa cumparati si un pen pentru a putea lua notite pe iPad. Variantele sunt un Apple Pen original sau unul ceva mai chinezarie (Zoopie) dar care va garantez este la fel de bun ca cel original, doar ca nu se incarca de la tableta, trebuie incarcat separat prin USB-c.
 3. Un mouse care nu iti da batai de cap si care iti permite sa treci de pe un dispozitiv pe altul Laptop > PC > Tableta > Mobil doar prin apasarea unui buton. Eu am de 2 ani modelul Logitech MX Master 3 (link review) iar sotia are Logitech Anywhere 3 dupa ce a migrat de la Apple Mouse, care este o povara de mouse. Va garantez ca orice youtuber, programator, designer din lumea asta are fix acelasi model pentru ca sunt imbatabile. Pretul poate sa sperie la inceput dar scapati de problema bateriilor, poate fi incarcat cu orice alt incarcator de telefon/tableta si il puteti folosi prin bluetooth fara dongle pe 3 dispozitive independent.
 4. Un standing desk – birou ajustabil pe inaltime – aici se aplica pentru oricine sta mai mult de 8 ore in fata pc-ului sau laptopului. De aceea o investitie intr-un standing desk se va dovedi foarte buna deoarece veti evita toate durerile de spate si chiar operatii, la care un coleg spre exemplu a fost supus :|. Eu am cumparat unul de la Jysk aproximativ 1300 lei acum 2 ani – link aici sau link aici – (aici puteti vedea review si poze) iar altele ar fi cele de la IKEA, care sunt putin cam scumpe LINK birou ajustabil ikea Desigur, sunt unele care au setari gen 1,2,3 si le poti configura la ce inaltime sa se ridice automat, dar personal mi se pare o risipa de bani. Desigur gasiti birouri ajustabile si pe emag link aici dar trebuie citie ceva reviewuri sa
 5. Un ecran mai mare pe care sa poti vedea codul si terminalul in acelasi ecran. Sau aplicatia de mobil si codul daca face mobile development.
 6. O tastatura mecanica pentru ca ne place sa dam cu degetele in ele
 7. O placa de dezvoltare / testare precum: Raspbery PI, Pi Zero, Zima Blade
 8. Low budget testing rig ()
 9. O telecomanda magica pentru hackerii din noi 😀 – https://flipperzero.one/ aici puteti vedea ce face mai exact – https://www.instagram.com/flipper_zero/reels/ costa ceva dar la fel este un produs la care visez de ceva timp si cred ca orice programator ar fi super incantat de un astfel de produs
 10. Un robot programabil
 11. Un laptop/multimedia hub pentru a putea conecta mai multe dispozitive la pc / laptop
Facebooktwitterreddit