Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Zilele trecute am citit pe twitter un anunț zic eu interesant. Stripe se lanzează în 5 noi țări din Europa, printre care și România conform articolului din blogul lor.

Ce este Stripe? La ce mă va ajuta Stripe?

Stripe este un startup fintech American înființat de către frații Collison, (Patric – John) care deja avuseră un startup de succes în trecut, Auctomatic – o oarecum copie a lui ebay de pe urma căruia au reușit să primească în jur de 5 milioane de dolari. Mulți îl vor confunda cu Revolut, ceea ce nu este chiar greșit deoarece facilitează plățile online și transferul de bani între prieteni dar este mai mult de atât. După ce startupul a trecut prin faimosul accelerator de startupuri YCombinator, aceștia deja au primit o finanțare de 2 milioane de dolari după care mai târziu în același an de 20 de milioane de dolari.

Ceea ce este special la Stripe, și ce m-a făcut să fiu interesat de soluția lor de plată online, este posibilitatea de a plăti pentru un serviciu/produs fără a avea o integrare făcută neaparat sau fără a avea o firmă ca entitate juridică. Vei avea de dat ceva detalii la Anaf, dar asta este o altă problemă.

Dacă plănuiești să îți vinzi un curs sub formă de PDF online printr-un site propriu, Stripe va fi perfect pentru tine. Prin doar cătreva câmpuri completate de client tu vei primi banii de la acesta, chiar dacă nu este din România. Acesta este perfect și pentru magazine online, deoarece integrare se face destul de ușor și documentația este foarte bine scrisă. Mai mult de atât, există extensii construite pentru majoritatea paltformele ecommerce.

Founderii de la stripe au lansat Stripe Atlas, care permite oricui să își deschidă o firmă online dar și Radar care este un tool care folosește ML pentru a verifica și stopa fraudele bancare.

Mai este nevoie să menționez că aceștia au și aplicație mobilă? Nu cred. Este absolut imperativ ca orice astfel de startup să fi construit deja aplicații mobile pentru cele mai mari platforme. Aici este linkul pentru android iar pentru Ios o puteți descărca de aici.

Cât de mare este Stripe ca companie dar și importanță în mediul economic?

Giganți precum Facebook, Amazon, Shopify și Lyft folosesc Stripe ca platformă de plată online pentru serviciile lor sau procesare a plăților.

La începutul lui 2020 startup-ul a fost evaluat la aproape 36 de miliarde de dolari fiind printre cele mai mari creșteri pentru un startup de tip fintech.

Personal am încercat să folosesc Stripe anul trecut și nu am reușit. Acum că este disponibil și în România lucrurile vor merge mult mai ok. Voi putea să accept plăți pentru mult mai multe țări din Europe în magazinul online.

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *