Probabil nu toti dispunem de un buget considerabil pentru a putea achizitiona un televizor smart-tv, sau poate avem deja unul dar am mai vrea un smart tv si in alta camera.

Cum putem transforma un televizor normal intr-unul smart tv?

Sunt mai multe solutii concrete pentru a “crea” un smart TV:

  1. folosind un dispozitiv de tip TV BOX sau Media player (cateva produse aici)
  2. Folosind un Raspberry Pi (cateva modele aici )
  3. Folosind un plug in – sistem (link aici )
  4. Folosind un ChromeCast (link catre produs)
  5. Folsosind un laptop vechi, un telefon, xbox sau PlayStation.

Dintre toate metodele mentionate mai sus cea mai simpla, fiabila si completa este prima metoda. Cea prin care folosind un TV BOX sau Mediaplayer putem avea acces la internet si alte aplicatii de pe televizorul normal.

Mediaplayere sau TV BOX-uri ca modele

Mediaplayerele sunt foarte usor de setat. Aveti nevoie doar de un cablu HDMI si o priza apropiata de televizor in care sa puteti conecta incarcatorul de la TV Box.

Personal va recomand Mediaplayer Xiaomi MI TV Box S deoarece este de la un brand cunoscut, Xiaomi, are suport pentru 4k, dar cel mai probabil daca ati fi avut aceasta rezolutie pe televizor cu siguranta ar fi avut si partea de Smart TV. Are o mufa USB pentru a putea adauga stickuri de pe care sa vizionam alte filme sau pentru a asculta muzica.

Xiaomi MI TV Box se conecteaza prin wireless la routerul dvs. din casa deci nu va trebui sa trageti cabluri prin camere.

Vine deja cu o telecomanda multi functionala prin urmare nu trebuie sa mai achizitionam noi alta telecomanda / tastatura pentru a putea naviga prin meniul acestuia.

Acest TV box foloseste sistemul de operare Android TV 8.1, prin urmare avem acces la multe alte aplicatii folosind play storeul de la Google.

O functie mai speciala este suportul pentru comenzi vocale. Practic telecomanda deviceul devine un microfon care asculta comenzile tale pentru cautare, sau pornirea unor seriale.

Daca pretul de aproapre 400 ron pentru XIAOMI MI TV BOX va sperie, va recomand ceva la jumatate din acest pret. Tv Box – R69 4K poate sa faca in principiu cam tot ce poate si primul doar ca este posibil ca uneori sa intampinam blocare ale aplicatiilor, si in principu calitate mai slaba a videoului.

Pentru cei care nu se grabesc si sunt dispusi sa astepte chiar si 2 luni pana la sosirea produsului, va recomand ALIEXPRESS.com produse de tip media playere aici Varietatea de produse este enorma. In functie de pret, calitatea produsului, culori si marimi puteti gasi orice. Va recomand insa sa alegeti produse cu multe reviewuri. Mai multe detalii despre cum sa cumperi de pe Aliexpress.com gasiti in articolul scris aici.

Folosind un Raspberry Pi – pentru televizor non smart tv

In cazul in care nu stiti ce este un Raspberry Pi, va recomand sa cititi urmatorul articol in care am descris ce pot face, la ce sunt utile si cum au aparut micro computerele de tip Raspberry Pi

Puteti cumara un rasberry pi de la magazinele de specialitate si aici. Va recomand o carcasa pentru acesta ( link carcasa raspberry pi) cat si un card micro sd (cel putin 16gb) si un incarcator in cazul in care nu aveti deja in pachet.

Presupunand ca aveti Raspbery Pi-ul setat si gata sa ruleze, mai exact sistemul de operare instalat, incarcatorul conectat si HDMI-un de asemenea conectat la televizor, totul ar trebui sa fie in regula.

Folosind o tastatura wireless (eu folosesc aceasta tastatura deoarece are si mouse incorporat cat si iluminare) putem acum sta in pat si naviga pe internet, netflix sau youtube fara nici o problema. Dezavantajele aici sunt ca aceste aplicatii trebuie accesate din browser in cazul in care ati instalat un sistem de operare Linux.

https://static.makeuseof.com/wp-content/uploads/2017/08/raspberry-pi-smart-tv-670×335.jpg

ChromeCast sau Fire TV stick

Aceste doua dispozitive ChromeCast si Fire TV stick se conecteaza la televizor tot printr-un HDMI insa sunt mult mai limitate decat TV Box-urile si Mediaplayerele. De ce sunt limitate? In primul rand pentru ca nu putem selecta exact continutul care dorim sa il redam pe Televizor din televizor. Trebuie sa folosim un laptop de pe care indicam ca videoul sa inceapa sa fie redat pe chromecast sau prin intermediul telefonului pentru a reda un video de pe youtube sau netflix.

Folsosind un laptop vechi, un telefon, xbox sau PlayStation

Aceasta metoda este destul de simpla. Luam un laptop conectam printr-un HDMI la televizor, dupa care folosind o telecomanda wireless (eu folosesc aceasta tastatura deoarece are si mouse incorporat cat si iluminare) putem sa incepem sa scrolam prin internet pe site-urile dorite sa sa ne uitam la orice video de pe youtube de pe televizorul nostru non smart tv.

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *