Probabil nu toți dispunem de un buget considerabil pentru a putea achiziționa un televizor smart-tv, sau poate avem deja unul dar am mai vrea un smart tv și în altă cameră.

Cum putem transforma un televizor normal intr-unul smart tv?

Sunt mai multe soluții concrete pentru a “crea” un smart TV:

  1. folosind un dispozitiv de tip TV BOX sau Media player (cateva produse aici)
  2. Folosind un Raspberry Pi (cateva modele aici )
  3. Folosind un plug în – sistem (link aici )
  4. Folosind un ChromeCast (link catre produs)
  5. Folsosind un laptop vechi, un telefon, xbox sau PlayStation.

Dintre toate metodele menționate mai sus cea mai simplă, fiabilă și completă este prima metodă. Cea prin care folosind un TV BOX sau Mediaplayer putem avea acces la internet și alte aplicații de pe televizorul normal.

Mediaplayere sau TV BOX-uri ca modele

Mediaplayerele sunt foarte ușor de setat. Aveți nevoie doar de un cablu HDMI și o priză apropiată de televizorul în care să puteți conecta încărcătorul de la TV Box.

Personal, vă recomand Mediaplayer Xiaomi MI TV Box S deoarece este de la un brand cunoscut, Xiaomi, are suport pentru 4k, dar cel mai probabil dacă ați fi avut această rezoluție pe televizor cu siguranță ar fi avut și partea de Smart TV. Are o mufa USB pentru a putea adăuga stickuri, de pe care să vizionăm alte filme sau pentru a asculta muzică.

Xiaomi MI TV Box se conectează prin wireless la routerul dvs. din casă deci nu va trebui să trageți cabluri prin camere.

Vine deja cu o telecomandă multi funcțională prin urmare nu trebuie să mai achiziționăm noi altă telecomanda / tastatura pentru a putea naviga prin meniul acestuia.

Acest TV box folosește sistemul de operare Android TV 8.1, prin urmare avem acces la multe alte aplicații folosind play storeul de la Google.

O funcție mai specială este suportul pentru comenzi vocale. Practic telecomanda cutiutei-ului devine un microfon care ascultă comenzile tale pentru căutare, sau pornirea unor seriale.

Alternative pentru XIAOMI MI TV BOX

Dacă prețul de aproapre 400 ron pentru XIAOMI MI TV BOX vă sperie, vă recomand ceva la jumătate din acest preț. Tv Box – R69 4K poate să facă în principiu cam tot ce poate și primul doar că este posibil ca uneori să întâmpinăm blocaje ale aplicațiilor, și în principiu calitate mai slabă a video-ului.

Pentru cei care nu se grăbesc și sunt dispuși să aștepte chiar și 2 luni până la sosirea produsului, vă recomand ALIEXPRESS.com produse de tip media playere aici Varietatea de produse este enormă. În funcție de preț, calitatea produsului, culori și mărimi puteți găsi cam orice. Vă recomand însă să alegeți produse cu multe reviewuri. Mai multe detalii despre cum să cumperi de pe Aliexpress.com găsiți în articolul scris aici.

Folosind un Raspberry Pi – pentru televizor non smart tv

În cazul în care nu știți ce este un Raspberry Pi, vă recomand să citiți următorul articol în care am descris ce pot face, la ce sunt utile și cum au apărut micro computerele de tip Raspberry Pi

Puteți cumpăra un rasberry pi de la magazinele de specialitate și aici. Vă recomand o carcasă pentru acesta ( link carcasa raspberry pi) cât și un card micro sd (cel putin 16gb) și un încărcător în cazul în care nu aveți deja în pachet.

Presupunând că aveți Raspbery Pi-ul setat și gata să ruleze, mai exact sistemul de operare instalat, încărcătorul conectat și HDMI-ul de asemenea conectat la televizor, totul ar trebui să fie în regulă.

Folosind o tastatură wireless (eu folosesc aceasta tastatura deoarece are si mouse incorporat cat si iluminare) putem acum sta în pat și naviga pe internet, netflix sau youtube fără nici o problemă. Dezavantajele aici sunt că aceste aplicații trebuie accesate din browser în cazul în care ați instalat un sistem de operare Linux.

https://static.makeuseof.com/wp-content/uploads/2017/08/raspberry-pi-smart-tv-670×335.jpg

ChromeCast sau Fire TV stick

Aceste două dispozitive ChromeCast și Fire TV stick se conectează la televizor tot printr-un HDMI însă sunt mult mai limitate decât TV Box-urile și Mediaplayerele. De ce sunt limitate? În primul rând pentru că nu putem selecta exact conținutul pe care dorim să îl redăm pe Televizor din televizor. Trebuie să folosim un laptop de pe care indicăm ce videoul să inceapă să fie redat pe chromecast sau prin intermediul telefonului pentru a reda un video de pe youtube sau netflix.

Folsosind un laptop vechi, un telefon, xbox sau PlayStation

Această metodă este destul de simplă. Luăm un laptop conectăm printr-un HDMI la televizor, după care folosind o telecomandă wireless (eu folosesc această tastatură deoarece are și mouse încorporat cât și iluminare multicoloră) putem să începem să scrolăm prin internet pe site-urile dorite sau să ne uităm la orice video de pe youtube de pe televizorul nostru non smart tv.

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *