Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Aveti o bicicleta si vreti sa va mai deplasati si prin oras cu ea? Ar fi bine sa va cumparati un antifurt de bicicleta.

Nu stiu daca tu ai patit-o dar vreau sa iti marturisesc mi-e mi s-a intamplat. Am legat bicicleta cu un lant foarte ieftin, pe scara blocului, si da a doua zi cand am revenit acasa bicicleta nu mai era acolo. Chiar daca era un bloc cu interfon, si era la etajul 3, cineva, cumva a vazut bicicleta si a zis ca lui i-ar folosi mai mult. Trebuie insa sa adaug, ca asta se intampla prin primii ani de facultate in Bucuresti, si da nu eram constient de acest fenomen. Ce am putut sa fac?

Am chemat politia. Au venit, au luat amprente de pe scara, de parca ar gasi pe cineva dupa amprente, sau de parca si-ar face treaba. Oricum in alta ordine de idei, greseala a fost a mea.

Ce trebuie sa retineti de aici cand vine vorba de bicicleta:

 1. Nu lasati bicicleta pe scara blocului, in fata biroului, in fata blocului sau in fata magazinului, chiar daca locul respectiv este monitorizat de o camera de supraveghere.
 2. Nu va puneti increderea intr-un antifurt de 20 de lei. Nu va puneti increderea nici macar in unul de 200 de lei. In videoclipurile de mai jos veti vedea ca nici un antifurt nu este perfect. Toate pot fi taiate sau sparte.
 3. Nu va puneti increderea in Politia Romana, stim foarte bine ca din pacate, unii nu isi fac treaba, legile nu sunt nici de partea lor nici de partea victimelor.

Am decis sa merg mai des cu bicicleta la birou. Din pacate nici eu nu respect in totalitate sfaturile de mai sus, dar incerc sa fac cumva mai mult.Am doua biciclete – una pentru concursuri a) CUBE REACTION C:62 SL (blue – carbon) 2018 si b) CUBE ACID 2013 – asta este cea cu care merg la munca.

Ce antifurt de bicicleta folosesc acum?

Antifurt Bicicleta furtun – Marmureanu.ro
 1. Anfifurt de tip furtun – asemanator cu acesta https://www.bikexpert.ro/accesorii/sisteme-antifurt/antifurt-trelock-tp-75-18
 2. Antifurt bicicleta de tip U-Lock de la Luma – Luma escudo 55HU – https://www.bikexpert.ro/antifurt-luma-escudo-55-hu-245-c4
Luma Escudo 55HU – Marmureanu.ro

Despre ANTIFURT LUMA ESCUDO 55 HU 245 C4

Eram decis sa cumpar un U-Lock pentru ca stiu ca acestea reprezinta cele mai bune tipuri de antifurturi pentru biciclete. Am mers decis sa cumpar unul de la ABUS (https://www.bikexpert.ro/accesorii/sisteme-antifurt?filter=-1/l/7229) sau de la LUMA (https://www.bikexpert.ro/produse/detalii-categorie?cid=-1&q=LUMA) Am constat ca cele de la Abus sunt cam scumpe pentru bugetul meu de 100-150 de lei asa ca am ales -> https://www.bikexpert.ro/antifurt-luma-enduro-45×250-hu-c4 (u-lock cu diametrul de 14mm grosime a barei de protectie). Recomandarea celor de la BikeExpert a fost -> https://www.bikexpert.ro/antifurt-cu-cheie-bbb-u-vault dar dupa ce am incercat sa il montez pe bicicleta, pentru ca are un suport de montare pe bicicleta, am constat ca nu se incadreaza in mijlocul bicicletei, asa ca am renuntat.

Am gasit insa ceva mai bun, insa pentru inca 50% din pret -> https://www.bikexpert.ro/antifurt-luma-escudo-55-hu-245-c4 Pretul la momentul respectiv a fost de 159 lei. Chiar daca nu sunt cel mai incantat de alb-ul strindent consider ca e un produs foarte bun.

Poze antifurt luma escudo 55 hu

Avantajele acestui antifurt de bicicleta sunt:

 1. ANTI DRILL – nu poate fi spart prin gaurirea incuietoarei
 2. ANTI PULL – nu poate fi spart prin fortarea barelor
 3. ANTI RUST – nu devine coroziv; are un strat protector impotriva ruginii
 4. ANTI SHEARING – nu poate fi taiat cu cleste actionat manual
 5. ANTI SAW CUTTING – nu poate fi taiat cu o panza de bonfaier
 6. ANTI PICK – nu poate fi desfacut de catre hotii indemanati in tainele lacatelor :))

Dezavantajele sunt:

 1. Inflexibil, deoarece este un U-Lock, nu poti prinde decat cadrul si un stalp mic de gard, sau doar cadrul si roata (ceea ce nu recomand). Eu as fi preferat sa pot cuprinde roata spate + cadru + stalp.
 2. Pentru a-l desface ai nevoie de cheie, si pentru a-l inchide la fel vei avea nevoie de cheie pentru ca altfel nu merge. Asta mi se pare cel mai enervant. Probabil este mai safe asa dar ca utilitatea este foarte enervant.

Alte antifurturi de bicicleta bune, pe care te poti baza, si de care esti sigur ca le va da bataie de cap hotilor de biciclete.

 1. Antifurt Abus U-lock https://www.biciclop.eu/antifurt-abus-u-lock.html
 2. Luma Enduro 45 https://www.bikexpert.ro/antifurt-luma-enduro-45×250-hu-c4
 3. Abus Granit Plus – https://www.bikexpert.ro/antifurt-abus-640-135hb150-granit-plus
 4. BBB U-VAULT – mai mult pentru utilitate, in cazul in care vreti sa il luati peste tot dupa dvs. https://www.bikexpert.ro/antifurt-cu-cheie-bbb-u-vault

Videoclipuri despre antifurt – care cred ca ilustreaza destul de multe despre ce inseamna sa folosesti un antifurt in Bucuresti

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *