Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Zilele astea am observat că se vând multe biciclete ieftine. Probabil lumea plănuiește să iasă la plimbări prin păduri sau parcuri imediat după ce se va ridica starea de urgență.

După cum știți și eu sunt un pasionat de biciclete și abia aștept să mă pot reîntoarce la sportul meu preferat. MTB 😀

M-am gândit astfel să fac câteva recomandări de biciclete ietfine dar sigure. În funcție de cât de mult v-ați dat pe bicicletă vă recomand următoarele categorii:

Biciclete pentru cei care se dau ocazional (2-3 / lună)

Dacă nu ați mai ieșit de foarte mult timp cu bicicleta și ați vrea să dați o plimbare prin parc, nu vă recomand să investiți mai mult de 800 lei pe o bicicletă deoarece nu vă veți bucura întru totul de ea.

Nu vă recomand să mergeți pe străzi, sau prin păduri cu aceste biciclete deoarece nu vă puteți baza foarte mult pe frâne sau pe rezistența cadrului bicicletei. Am auzit multe cazuri în care acestea s-au rupt/fisurat la anumite gropi sau chiar borduri.

Biciclete pentru cei care se dau săptămânal

Dacă plănuiți cu familia o plimbare prin pădure sau obișnuiti să ieșiti săptămânal cu bicicleta pentru recreare atunci următoarele modele ar trebui să fie de interes:

Ce biciclete ieftine nu recomand din propria experiență

Înainte de a alege o bicicletă pentru adulți uitați-vă cu atenție ca dimensiunea roții să fie de la 26inch în sus. Sunt și biciclete mici pliabile cum am menționat mai sus cu roți mai mici, dar veți găsi mai greu camere și cauciucuri, pentru că veți face pană cu siguranță mai devreme sau mai târziu.

Dimensiunea cadrului este foarte importantă. Aici găsiți câteva tutoriale despre cum ar trebu să vă alegeți o bicicletă în funcție de înălțime.

De asemenea dacă reușiți să găsiți sub 1500 lei biciclete cu suspensie pe spate, ca mai jos, vă spun de pe acum să fugiți de ele. De ce? Pentru că producătorii vor face un mare rabat de la calitate în ceea ce privește suspensiile și multe alte părți ale bicicletei comparativ cu altele care nu au suspensii. Am avut și vă spun sincer că nu mai suportam scârțâitul enervant de la suspensie după a treia plimbare. Orice încercam să fac, nu reușeam să rezolv acel zgomot. Nu vă lăsați convinși de faptul că nu veți simți nimic la gropi, este o falsă impresie. Sunt de proastă calitate.

Dacă sunteți interesați să vedeți ce biciclete am, vă las aici linkul către articol.

Dacă o să vă cumpărați o bicicletă vă recomand să vă cumpărațo și un antifurt – articolul acesta sper să vă ajute

Alte articole care vă pot ajuta în alegerea bicicletei: freerider.ro , bikexpert.ro, giz.ro

Alte siteuri de unde puteți cumpăra o bicicletă:

Facebooktwitterreddit

Comments

  1. Parcurile sunt pline de biciclete acum dupa starea de urgenta, toata lumea a iesit la plimbare sa ia o gura de aer, cu familia, cu prietenii. Abia astept scot bicicleta la o tura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *