Am participat acum câteva zile la un webinar susținut de către cei de la Startarium.ro despre ecommerce si marketing online.

Am adunat câteva din întrebările de acolo și am spus să le pun într-un video să ofer ceva răspunsuri pentru a vă ajuta. Cu dedicație pentru cei care vor să pună pe picioare un magazin online.

Platforme de tip open source pentru magazine online

Ce înseamnă open source? Codul este gratis și liber să fie modificat și adaptat de către oricine.

Personal, am lucrat cu toate. În ultimii 5 ani zi de zi cu Magento 2. Asta nu înseamnă că este cea mai bună platformă și este perfectă pentru viitorul vostru magazin. Nu! Fiecare dintre ele se pretează mai bine pentru magazine mai mici, sau magazine mai mari. WooCommerce se pretează poate foarte bine pentru cei care for să customizeze magazinul la maximu. Vei putea face acest lucru fără probleme deoarece exista o sumedenie de module care vă ajută sa faceți acest lucru.

Sper să pot face în viitor un video dedicat cu recomandări de platforme între open source și saas.

Recomandări platforme pentru magazin online de tip SaaS

Nu voi face reclamă aici, pentru una dintre ele. Ce vreau să vă spun este că atât GoMag cât și Bluegento, au integrări cu mai toți curierii locali, și cu majoritatea metodelor de plată online cu cardul din România.

Celelalte platforme precum Shopify, Squarespace, Wix, este posibil ca în funcție de ce curier și metodă de plată online ați ales să nu fie integrate cu acestea. Personal, pentru început aș merge cu una dintre platformele românești deoarece aveți parte de suport direct și vă vor ajuta să porniți magazinul online foarte repede.

Recomandări de hosting pentru magazin online

Pentru hosting vă recomand site-urile de mai jos, dar puteți merge și pe alte platforme despre hosting, atâta timp cât vă sunt recomandate de cineva în care aveți încredere. Am scris aici un articol dedicat pentru hosting .

Pentru hosting folosesc toate platformele de mai sus menționate, dar în special serviciile celor de la HETZNER. Sunt o companie din Germania, cu un raport – cost/performanță foarte bun. Desigur, acesta este pentru avansați sau pentru cei care vor / au nevoie de o arhitectură de tip cloud.

Sper să fac și un articol, despre avantajele unui magazin în cloud (AWS, Google Cloud, Microsoft Azure), când ar trebui sa faci acest lucru și de ce.

Video pe youtube, recomandări despre magazine online

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *