Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Uitați-vă la imaginea de mai jos. Ce vă spune?

Mojo Lens info

O persoană care se uită la stele. Dar ceva îi spune că se uită la o anumită constelație. A identificat acel tipar de stele și poate vedea numele constelației respective. Acesta este viitorul ochelarilor inteligenți. Lentile inteligente, la nivelul ochilor.

Google a încercat de mai mult timp această idee, Google Glass, dar nu a reușit. Apple lucrează deasemenea la o variantă. Samsung lucrează deasemenea la un astfel de concept, și puteți afla mai multe aici. Mai sunt și alte startup-uri care încearcă să construiască ochelarii viitorului, astăzi vorbim despre ceva cu adevărat din viitor.

Despre Mojo Lens – Mojo Vision

Mojo Vision (link website) este unul dintre startup-urile care și-au prezentat produsul inovator, lentile inteligente, în cadrul evenimentului CES 2021.

Să faci o pereche de ochelari, consider că este destul de fezabil astăzi. Procesoarele au devenit foarte mici, camerele deasemenea, prin urmare nu văd o mare problemă să le integrezi pe un cadrul de ochelari.

Mojo Vision este însă despre lentile inteligente. Ei, asta mi se pare wow!?!? Cum poți să integrezi un procesor, un display și o baterie într-un device atât de mic? Mai mult de atât, se poate conecta la telefon fără probleme.

Poți schimba meniuri sau seturi de informații doar prin clipirea ochilori, deci nu ești dependent de un telefon inteligent.

Ei susțin că au reușit să construiască unul dintre cele mai mici ecrane din lume. Desigur, nu vei putea vedea un film cu subtitrare pe el, dar va fi îndeajuns de mare să ofere informații despre obiectele din jur, despre vreme, constelații, sau direcții precum un GPS.

Cam așa s-ar vedea o imagine prin intermediul acestor lentile inteligente.

Ca orice startup și ei au pornit de la un prototip pentru a-și demonstra ideea după care au construit produsul de astăzi complet funcțional.

Aici poți să afli mult mai multe de la founder

Invisible Computing

https://www.mojo.vision/mojo-lens

Mojo Vision Tech Crunch

Mai multe știri despre Mojo aflați aici – https://www.mojo.vision/news

Concluzii?

Personal, consider ochelarii inteligenți utili doar în fabrici, în birouri de arhitectură și în principal construcții sau laboratoare. Dar cred că mult mai multă lume îi va încerca și acești ochelari inteligenți va deveni noul trend, așa cum ceasurile inteligente au fost când va super în vogă.

Cât despre lentilele inteligente, cred că mai avem de parcurs câteva etape de avansare în tehnologie, până când acestea vor putea încorpora mult mai multă putere de procesare. Personal, mă bucur enorm când vâd astfel de proiecte îndrăznețe, deoarece acestea sunt cele care au împins omenirea spre ceea ce astăzi ni se pare banal.

Voi ce părere aveți? V-ați cumpăra o pereche de lentile inteligente? Aștept comentariile mai jos.

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *