Ultima oară când am verificat permisiul, mai exact data de expirare a fost undeva prin februarie, am văzut că expiră prin iulie. Acum 2 zile soția m-a întrebat întămplător dacă permisul meu mai este valabil. Ce să vezi expirase de două zile.

Schimbare permis auto în 2020

  1. Încearcă să te programezi online la D.R.P.C.I.V (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor) sau https://www.drpciv.ro/ – Acesta este linkul direct pentru programări online https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/
calendar programari DRPCIV

În ultimul ecran completați cu datele personale și va apărea un calendar în partea stângă. Selectați ziua cu verde și vor apărea orele posibile în dreapta. Dacă toate au fost completate corect ar trebui să primiți o confirmare pe emailul adăugat. Un email asemănător cu cel de jos

Aici găsiți un link oficial cu documentele necesare pentru schimbarea permisului auto – https://www.drpciv.ro/document-details/permise/5ab1355afa4e9422012c2ba8

Ideea este în felul următor. Programul este foarte foarte încărcat și plin de programări. Eu cum aveam nevoie de un permis nou cât mai repede m-am deplasat la DRPCIV.

2. Dacă te-ai programat la D.R.P.C.I.V acum trebuie să știi că ai nevoie de o fișă medicală care poate fi eliberată de orice clinică medicală (Medicover, Medlife, Regina Maria, ViaSante….etc.) Costă în jur de 200 de lei (permis CATEG. B). Eu am mers la Rimmed (https://goo.gl/maps/ZKyQQPoGMVPFR3zRA) unde am dat cam 160 lei. Mult mai ieftin decât mă așteptam. Totul s-a întâmplat în 20-30 de minute.

3. Dacă ai fișa medicală, permisul în original (dacă l-ai pierdu sau a fost furat poți depune acolo o cerere), buletinul, copia de buletin și suma de 89 lei (cash – pentru că nu poți plăti cu cardul la ghișeu – pentru că aici https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe nu pare să fie o opțiune de plată) poți merge direct la DRPCIV pentru a depune aceste acte.

Programul la DRPCIV este 08:00 – 20:00 Luni-Vineri faptul că am mers acolo la prima oră a fost o mare greșeală. Lumea încă se înghesuie la dat sala pentru permis auto, și înmatriculări auto. La ora 9, erau deja 40 de oameni înaintea mea. V-aș recomanda să mergeți după ora 15.00 deoarece este mult mai lejer la ghișee.

După ce vă face poză, dați banii și completați cererea, veți fi întrebat unde vreți să vă vină permisul, da prin POȘTA ROMÂNĂ.

La sfârșit vi se va înmâna o dovadă cu care puteți să conduceți până va sosi noul permis. Dovada arată ca cea de mai jos.

dovada inlocuitoare permis auto - marmureanu.ro
Facebooktwitterreddit

Comments

  1. În cât timp ajunge permisul prin Poșta Română în București? Dacă nu ești acasă și poștașul îți lasă aviz pentru ridicare de la oficiul poștal, în cât timp se poate ridica de la oficiu, până să-l trimită înapoi la DRPCIV? Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *