Ultima oară când am verificat permisiul, mai exact data de expirare a fost undeva prin februarie, am văzut că expiră prin iulie. Acum 2 zile soția m-a întrebat întămplător dacă permisul meu mai este valabil. Ce să vezi, expirase de două zile.

Schimbare permis auto în 2020

 1. Încearcă să te programezi online la D.R.P.C.I.V (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor) sau https://www.drpciv.ro/ – Acesta este linkul direct pentru programări online https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/
calendar programari DRPCIV

În ultimul ecran completați cu datele personale și va apărea un calendar în partea stângă. Selectați ziua cu verde și vor apărea orele posibile în dreapta. Dacă toate au fost completate corect ar trebui să primiți o confirmare pe emailul adăugat. Un email asemănător cu cel de jos

Aici găsiți un link oficial cu documentele necesare pentru schimbarea permisului auto – https://www.drpciv.ro/document-details/permise/5ab1355afa4e9422012c2ba8

Ideea este în felul următor. Programul este foarte foarte încărcat și plin de programări. Eu cum aveam nevoie de un permis nou cât mai repede m-am deplasat la DRPCIV.

2. Dacă te-ai programat la D.R.P.C.I.V acum trebuie să știi că ai nevoie de o fișă medicală care poate fi eliberată de orice clinică medicală (Medicover, Medlife, Regina Maria, ViaSante….etc.) Costă în jur de 200 de lei (permis CATEG. B). Eu am mers la Rimmed (https://goo.gl/maps/ZKyQQPoGMVPFR3zRA) unde am dat cam 160 lei. Mult mai ieftin decât mă așteptam. Totul s-a întâmplat în 20-30 de minute.

3. Dacă ai fișa medicală, permisul în original (dacă l-ai pierdut sau a fost furat poți depune acolo o cerere), buletinul, copia de buletin și suma de 89 lei (cash – pentru că nu poți plăti cu cardul la ghișeu – pentru că aici https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe nu pare să fie o opțiune de plată) poți merge direct la D.R.P.C.I.V pentru a depune aceste acte.

Programul la DRPCIV este 08:00 – 20:00 Luni-Vineri faptul că am mers acolo la prima oră a fost o mare greșeală. Lumea încă se înghesuie la dat sala pentru permis auto, și înmatriculări auto. La ora 9, erau deja 40 de oameni înaintea mea. V-aș recomanda să mergeți după ora 15.00 deoarece este mult mai lejer la ghișee.

După ce vă face poză, dați banii și completați cererea, veți fi întrebat unde vreți să vă vină permisul, da prin POȘTA ROMÂNĂ.

Mai poti conduce dupa ce ai depus actele de permis auto?

Da. La sfârșit vi se va înmâna o dovadă cu care puteți să conduceți până va sosi noul permis. Dovada arată ca cea de mai jos.

dovada inlocuitoare permis auto - marmureanu.ro

Răspunsuri rapide – întrebări frecvente legate de preschimbarea permisului

Unde se plateste taxa preschimbare permis auto 2020? Răspuns: Taxa se poate plăti la ghișeu, chiar atunci când mergeți în fața ofițerului pentru depunerea actelor și pentru a face poză. Trebuie însă să aveți bani cash (numerar). Plata cu cardul nu funcționează.

In cat timp se elibereaza permisul de conducere preschimbat 2020? Răspuns: Personal premisul a ajuns după 5 zile lucrătoare de la depunerea actelor. Trebuie să fiți fizic la locația unde ați solicitat trimiterea permisului. Nu îl puteți ridica personal din altă parte sau de la sediul DRPCIV.

Unde găsesc cerere preschimbare permis auto 2020? Răspuns: Cererea se completează în fața ofițerului la ghișeul DRPCIV.

Facebooktwitterreddit

Comments

 1. În cât timp ajunge permisul prin Poșta Română în București? Dacă nu ești acasă și poștașul îți lasă aviz pentru ridicare de la oficiul poștal, în cât timp se poate ridica de la oficiu, până să-l trimită înapoi la DRPCIV? Mulțumesc!

 2. buna ziua am depus toate actele pentru schibare permisului spaniol in romanesc in data de 00.10.2020 pentru ca din pacate mia furat actele si nu am primit dovada cum ca cica am avut carnet spaniol intrebarea mea in cat timp ar trebui sa ajunga permisul nou ?? multumesc

 3. una buna de tot:mi a expirat permisul de conducere in data de 10.09.2020,mi am facut programare la DRPCIV de preschimbare de permis si mi a venit raspunsul de la DRPCIV ca sint programat in data de 26.01.2021!!!!!!.tine ti cont ca am permis de profesionist{b,c,e.}.eu ce ma fac pina in ianuarie 2021?nu mai circul cu masina?

  1. Exact acelasi lucru discutam cu cineva din sala de asteptare. Era din Pitesti si a venit la Bucuresti sa il schimbe mai repede pentru ca la Pitesti ar fi trebuit sa astepte o luna si jumatate. A fost chiar in fata mea si l-a facut fara nici o problema. Deci, se poate. Incercati in alta parte, sau la resedinta de judet.

 4. Buna ziua!
  Permisul meu expira in ianuarie 2021 ,pot sa fac fisa medicala mai devreme? De exemplu in luna noiembrie sau decembrie 2020 ? Pot preschimba permisul si cu o luna inainte de expirare?
  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *