Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Acum ceva timp am cumpărat un televizor PHILIPS The One de 65 inch ( link articol ) și pot să spun că am rămas uimit de jocul de lumini din spatele acestuia. Este o plăcere să te uiți la orice film având în spatele ecranului acest joc de lumini.

Un prieten m-a întrebat dacă știu o soluție de a adăuga astfel de led-uri la televizorul lui, care desigur nu este PHILIPS.

Am căutat și desigur am găsit o modalitate de a adăuga lumină în spatele televizorului.

De ce este nevoie pentru a adăuga lumina in spate la televizoarele de acasa?

Soluția găsită de mine este realizată prin intermediul unor dispozitive tot de la Philips.

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Sync Box Philips Hue HDMI, pentru sincronizare lumini, Wi-Fi, 4 porturi, receptor IR, Up to 4K 60Hz HDR10+ & Dolby Vision, Asistenti vocali Amazon Alexa si Google Assistant

Din numele produsului de mai sus se înțelege că această cutie smart, face mai mult decât sincronizarea imaginii de pe televizor cu luminile led. Ar rol și de preluare a comenzilor vocale, și de modificare a jocului de lumini prin intermediul unei aplicații de pe telefon. Aflați mai multe din vide-ul de mai jos.


Este bine de menționat că la acest sync box se pot conecta cam orice bec inteligent din gama Philips Hue (lista produse) Mai mult de atât vom putea control fiecare bec independent prin intermediul aplicației de pe mobil.

Bun, avem dispozitivul de sincronizare a luminii de pe televizor/xbox dar mă interesează lumina led.

Philips Hue Play Gradient Lightstrip (o selecție cu 3 variante posibile)

Acesta este produsul propriu zis care ne va lumina televizorul. Este insa imposibil sa fie folosit fara dispozitivul de sincronizare a imaginii cu această bandă/

Dacă ați cumpărat cele două produse (Philips Sync Box si Philips Hue Gradient Lightstrip) nu rămâne decât să vă conectați sync box-ul prin hdmi la televizor, banda led la sync box și totul ar trebui să meargă de la sine.

Încerc să caut între timp și altă soluție pentru a putea adăuga lumină în spatele televizorului pe care îl aveți.

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *