Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

În cadrul evenimentului Microsoft Ignite Live, s-a lansat serviciul Microsoft Mesh. (link detalii) Imaginați-vă o conferință video transpusă virtual. Microsoft a țintit perfect necesitatea unui astfel de serviciu în această întreagă pandemie. Cred că acesta este primul pas important către dimensiunea virtuală care va exista inevitabil în viitor. Filme precum Ready Player One vor deveni realitate.

Prin intermediul ochelarilor Holo Lens sau alte gadgeturi de tip VR vei putea participa la întâlniri online de tip business în care vei putea interacționa cu ceilalți în timp real.

Imaginați-vă că sunteți un inginer cu expertiză într-un anumit sistem integrat într-un motor. Un coleg de al dumneavoastră ar putea fi exact lângă motor, și în același timp veți putea vedea ce vede și el, dar mai mult de atât veți putea interacționa asupra unui model virtual.

Imaginați-vă un o echipă de arhitecți care văd modelul 3D al construcției pe care urmează să îl realizez. Unul dintre ei, face o mic schimbare de structură. Toți ceilalți vor vedea instant acea schimbare și vor putea interveni de asemenea cu alte modificări.

Practic cu ajutorul Holo Lens, VR headsets, sau chiar un laptop/telefon mobil smart veți putea participa în timp real într-un spațiu virtual cu ceilalți.

Jocuri precum Pokemon Go vor putea fi jucate în realitate virtuală în timp ce te plimbi prin parc. Dacă până acum aveai nevoie de un telefon să găsești pokemoni, de acum te vei putea juca cu prietenii în timp real și vei putea pokemonii în parc lângă tine și prietenii tăi.

Detalii complete despre Microsoft Mesh găsiți pe site-ul oficial

Dacă vreți să intrați în detalii și să înțelegeți cum funcționează acest serviciu oferit de Microsoft, am găsit acest articol oficial.

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *