Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Daca esti pasionat de gaming cel mai probabil esti si un urmaritor a celor mai mari jucatori din gaming in functie de jocurile pe care le preferi. Mai jos am descris cele mai populare paltforme de gaming.

Twitch

Twitch este cea mai populara platforma de live stream pentru gameri. Aproape 85% din utilizatori sunt barbati, 55% au varste intre 16-32 ani. Puteti gasi aici peste 124 de milioane de videoclipuri din toata lumea si zilnic mai mult de 15 milioane de vizitatori ajung pe aceasta platforma.

YouTube Gaming

YouTube Gaming, este la fel de cunoscuta ca Twitch datorita faptului ca este integrata in Youtube. Toti cei care ajung pe Youtube cel mai probabil au ajuns si pe platforma de Gaming.

Mai mult de 200 de milioane de vizitatori urmaresc gameri pe aceasta platforma zilnic. Este un numar incredibil. Faptul ca toti cei care ajung pe youtube pot ajunge pe categoria de gaming doar printr-un click cred ca este cel mai mare avantaj.

Mixer

Mixer nu se poate compara cu ceilalti doi giganti. Dar fiind o categorie de live streaming care creste incredibil de mult de la luna la luna, cel mai probabil va creste si va ajunge sa le faca concurenta.

Unul dintre cel mai mare influencer din gaming a parasit Twitch pentru a face lives tream exclusiv pe Mixer in urma semnarii unui contract favorabil.

Aceasta are aproape 30 de milioane de utilizatori activi lunar, top 6 gameri reusesc sa stranga impreuna 4,5 milioane de subscriberi.

Facebook Gaming

Deoarece numarul zilnic de vizitatori de pe Facebook incepe sa scada in anumite perioade, s-a decis sa se faca investitii in platforme de Gaming, VR si alte produse anexe, care sa faca utilizatorii sa revina pe platforma.

Personal consider ca se misca greu comparativ cu celelalte platforme si Mark va trebui sa investeasca mult mai multi bani pentru a o face mai cunoscuta si mai placuta utilizatorilor.

DLive

Este o platforma noua dar care a inceput sa se faca cunoscuta prin tehnologia folosita si prin metodele de rasplata a celor care contribuie la crearea continutului.

Aceasta arata intr-adevar bine si multi streameri cunoscuti au mentionat ca platforma are o calitate foarte buna a videoclipurilor.

Toti il stim pe cel mai mare youtuber (PewDiePie) de pe planeta. E bine de stiu ca acesta a ajutat foarte mult in lansarea noii platforme deoarece din cele 100 de milioane de subscriberi de pe youtube a reusit sa ii aduca pe unii pe noua platforma.

https://newzoo.com/insights/articles/five-key-insights-into-twitch-and-youtube-gaming/
Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *