Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

In articolul de mai jos Apple isi sfatuieste clientii sa faca update la iPhone-urile vechi (iPhone 5 si mai vechi) pentru a putea folosi in continuare telefoanele si GPS-ul acestora.

https://www.gsmarena.com/apple_officially_warns_older_iphone_and_ipad_users_to_update_their_software_or_risk_a_nasty_gps_bug-news-39719.php

Chiar daca avetizarea este pe cat de adevarata, pe atat de problematica, cred insa ca acestia au facut si o altfel de analiza. Poate cineva de la departamentul de BI (Business Inteligence) a observat ca sunt inca multe telefoane vechi active. Ulterior si-au pus intrebarea „Cum ii facem sa isi cumpere noile modele?”. Simplu! Mediatizam o stire cum ca trebuie sa iti faci update la software pentru a putea folosi GPS-ul in continuare. Functionalitatea pe care mai toti detinatorii o folosesc.

Dupa update-ul de software, acesti clienti clienti, se vor trezi insa ca bateria nu mai tine nici macar pe jumatate fata de cat tinea inainte de update. Lucru stiut si destul de mediatizat. Samsung face acelasi lucru. Am scris mai multe aici – link articol Prin urmare 80% din cazuri vor merge sa isi cumpere un telefon nou.

Alte publicatii care au scris despre acelasi lucru:

https://www.engadget.com/2019/07/23/apple-updating-old-iphone-ipad-gps-issue/

https://www.theverge.com/2019/7/23/20706939/apple-ios-update-gps-week-number-rollover-issue-fix-iphone-ipad

https://www.thesun.co.uk/tech/10162149/iphone-ipad-gps-rollover-bug-november-3/

Facebooktwitterreddit