Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Zilele trecute am aflat de Mondly. O aplicație care te ajută să înveți limbi străine gratuit. Poți alege din lista de 33 de limbi străine, una care să te jute în carieră. Startup-ul mi-a atras atenția deoarece au fost premiați de Google cât și Facebook ca fiind una dintre cele mai bune aplicații din categoria de educație.

Ideea aparține fraților Iliescu, Alexandru Iliescu respectiv Tudor Iliescu. Aceștia au pus bazele startup-ului în 2013, lucrând din Brașov. Chiar dacă mulți mentor spun că afacerile în cadrul familiilor de obicei nu funcționează sau nu este recomandată această formulă, lucru cu care nu sunt de acord, se pare că pentru ei este una de succes.

Totul a pornit în momentul în care Alexandrul Iliescu și-a cumpărat un nou iphone. Pe atunci librăria de aplicații pentru APP store fusese lansată de doar 2 ani. S-au gândit să facă și ei o aplicație a lor. Pentru a face asta ai nevoie de un macbook, că doar de, totul să fie în eco sistemul lor, nu?

În același fel au pornit și mulți alți antreprenori care acum au startup-uri de succes. Există documentare întregi pe această temă a milionarilor din aplicații pe mobil.

Mondly un startup de succes

Echipa Mondly a reușit de-a lungul anilor să adune mai multe premii pentru categoria de educație, mai exact:

  • „Best New App”, App Store
  • „App of the Year”, 2017 Facebook FbStart, Europe, Middle East & Africa
  • „Editors’ Choice” 2017, Google Play
  • “Best of 2017”, Google Play
  • 4,7/5 rating reviews on App Store & Google Play from 500,000+ users

Presa internațională au scris despre ei mai multe articole precum

Aplicația Mondly

Am instalat aplicația deoarece vreau sa îmi perfecționez modul în care vorbesc engleză și am zis, să bag o fisă să văd cum arată. Având android am căutat-o în google app store și am găsit-o imediat chiar aici. Aplicația poate fi găsită și pe ios app store aici.

La prima vedere totul arată foarte bine. Un număr de 260mii de oameni au dat un review, nota finală fiind 4.6 din 5. Ca număr de descărcări are undeva la 5,000,000+. Ce mi-a atras atenția a fost totuși această parte „In-app Products – RON 21.28 – RON 599.99” Cum vine asta? Pe site-ul lor spuneau că înveți gratis. Oricum trec peste și intru în aplicație.

Zilnic există alte teste simple. Eu a ales varianta intermediară, nu mă consider nici slab, nici foarte bun. Dupa primele teste cred totuși că testele sunt puțin prea simple. Poate este doar o falsă impresie, dar asta am simțit cam același lucru și cu aplicația DuoLingo. După fiecare test ți se oferă opțiunea să cumperi varianta completă.

Din punct de vedere al design-ului aplicația cred că este puțin învechită deoarece foloseste un design cu colțuri rotunde, noul trend fiind material design. Testele sunt intuitive, și din ce am văzut și versiunea VR arată bine. Te ajută să faci conexiuni între obiecte și cuvinte. Un lucru foarte important atunci când înveți o nouă limbă străină, deoarece mulți profesori ne sfătuiau în școală să punem sticky note pe obiecte în casă. În felul astă când te uitai la un obiect vedeai și cunvântul în limba pe care voiai să o înveți.

Inovația este la ea acasă

Mi se pare foarte interesant faptul că reușesc să inoveze foarte mult. Practic au transformat aplicația într-un joc VR în care poți învăța o limbă nouă cu un prieten/ă. Vedeți un exemplu concre în videoul de mai jos.

Puteți afla mai multe despre aplicația Mondly chiar de la CEO-ul startup-ului.

Articole de referință

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *