Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

În ultimii doi ani și-au făcut apariția telefoanele pliabile. Am scris un articol legat de acest subiect chiar aici. Acum însă apar și laptopurile fără tastatură fizică, dar asta reprezintă o tabletă, cu un singur ecran, dar și până acum aveau un singur ecran, cu ecran flexibil. Știu, v-am amețit, așa sunt și eu deoarece nu știu cum se vor numi aceste laptopuri/tablete.

Cum spuneam, noul trend este acela de a scăpa de tastatura fizică sau de a avea două ecrane, așa cum am văzut la Asus Zenbook Pro Duo .

Producători și-au încordat astfel mușchii și au spus că este momentul ca și laptopurile să primească un ecran flexibil. Acestea nu sunt primele modele lansate, dar sunt primele laptopuri pe care clientii le vor putea cumpăra.

Prin urmare au fost lansate lansate următoarele modele în cadrul CES 2020:

  • Lenovo ThinkPad X1 Fold – vine cu 8gb, 1tb stocare, Intel Hybrid Technology, 13.3-inch OLED (2048 x 1536), baterie 11 ore, pret $2,499Lenovo ThinkPad X1 Fold
  • Horseshoe Bend – Produs de către Intel, nu sunt foarte multe informații legate de specificații, Intel Tiger Lake, 17-inch 4:3 OLED, baterie 10 orehorseshoe bend - prototip laptop flexibil de la intel
  • Dell – Concept Ori – 13-inch Oled, vine cu un creion digital ca accesoriudell concept ori
  • Dell – Dual-screen Concept Duet – sunt practic două ecrane unite printr-o balama, vine cu o tastatură ca accesoriu

Am mai avut două laptopuri Dell și am fost mulțumite de ele. Aici însă se punctează noul design, de aceea voi paria pe Lenovo X1 FOLD. Dintre toate aceste modele are cele mai mari șanse de reușită.

Dual-screen Concept Duet – cred că este foarte bine gândit și va deveni un competitior puternic pentru Zenbook Pro Duo ca utilitate și productivitate.

În ceea ce privește laptopurile flexibile, cred că este un pas bun într-o direcție ce va ajuta să schimbe industria tabletelor. Dacă ar fi să aleg între un telefon pliabil și o tabletă/laptop pliabil voi alege categoric tableta pliabilă. Vreau să am un ecran mare la îndemână care să nu ocupe foarte mult spațiu. Dacă aș merge pe soluția unui telefon pliabil, diferența nu ar fi sesizabilă.

Facebooktwitterreddit