Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Imi place sa ascult muzica mai tot timpul. De aceea am mai multe perechi de casti. Defapt cred ca toti avem. Dar oare nu ati vrea sa aveti o singura pereche potrivita pentru orice?

Am incercat mai multe tipuri de casti wireless din china, le puteti gasi descrise in articolul acesta. Dintre toate acelea cred insa ca cele mai potrivite pentru mine sunt Doboss Cool Run – link catre produs. La doar 35 lei sau 7 dolari aceste casti au reusit sa imi ofere ceea ce cautam de mult la o pereche de casti :))

Produsul a ajuns din China la nu mai mult de 3 saptamani. A fost sigilat, si ambalat in cutia alba de mai sus.

Asa cum puteti vedea mai sus, sunt casti wireless de tip Neckband. Ce inseamna asta? Castile sunt practic un cablu de la o ureche la cealalta care la capete sunt castile de tip in ear.

Pareri personale despre casti

Conform inscriptiilor de pe cutie, castile sunt capabile de play time pana la 6 ore, si asta va pot garanta ca sunt pe bune. Sunt rezistente la apa conform standardului IPX5 – waterproof concret („IPX5. Protejat împotriva jeturilor de apă cu presiune joasă timp de cel puțin 3 minute.”) https://support.sonymobile.com/ro/dm/water-and-dust-resistance, desi nu va pot spune ca am testat. Pe aliexpress produsul este descris ca fiind dotat cu Bluetooth 5, aici au cam dat-o in bara. Pe cutie scrie clar 4.2 Bluetooth, insa nu cred ca reprezinta un dezavantaj major.

Conectarea cu castile se face destul de usor. Tii apasat pe butonul play pana cand ledul mic de langa incepe sa palpaie rosu si albastru. In telefon va aparea un nou dispozitiv E816. Click pentru pairing. Dupa conectare o chinezoaica va va vorbi ceva in casti. Da stiu, amuzant. Pentru unii va fi enervant, pentru mine nu este. La fel cand opriti castile, sau cand veti ramane fara baterie aceeasi domnisoara va va notifica in casti, asta daca intelegeti ce spune :)).

Am testat si microfonul si pot spune ca se aude decent, daca asta numesc ei HD CALL. Am avut experiente mult mai proaste cu castile din China.

Totusi de ce imi plac asa mult aceste casti comparativ cu celelalte casti wireless pe care le am? Cateva lucruri simple:

 1. Stau foarte bine in ureche si atunci cand vei alerga, vei merge cu bicicleta sau vei face exercitii la sala, iti garantez ca nu vor cadea din urechi; este important de mentionat faptul ca in cutie veti primi 3 marimi de cauciucuri mici pentru a se potrivi in ureche;
 2. Am scapat de cablul care imi atarna de la telefon la casti;
 3. SE AUD FOARTE BINE! Da! Se aud foarte bine si nu se compar cu nici o pereche din cele pe care le am. Am fost foarte surprins pentru o pereche de casti de doar 35 de lei. Basul este clar, si pronuntat iar volumul sincer, nu il pot suporta la mai mult de 70% in sensul bun. Sunt destul de puternice deoarece izoleaza foarte bine urechea. Poate asta este unul din dezavantajele acestor tip de casti.
 4. Nu le-as putea pierde ca pe cele de tip EARBUDS, unde fiecare casca este independenta de cealalta;
 5. Calitatea produsului este buna spre foarte buna. Castile care stau in urechi sunt facute din aluminiu iar cablul este de tip memory, prin urmare va sta in aceeasi pozitie de ultima oara cand le-ati folosit.

Alte specificatii de pe cutia castilor:

 • Product Model: XT001
 • Bluetooth Version: V4.2
 • Power: 0.1W
 • Speaker Size: 10MM
 • Battery Capacity: 90mAh
 • Frequency Range: 20Hz-20Khz
 • Bluetooth Effective Range: aprox 10m
 • Signal Noise Ration: > 85db
 • Charging Time: 2 hours
 • Play Time: 6hours (50% volume)
 • Charging input: MicroUSB
 • Weight: 18.85g
 • Material: Alluminium Alloy + TPE
 • Bluetooth pairing name: E816
Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *