Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Personal sunt pe scara de a-mi construi propria afacere. Pentru asta sunt obiceiuri pe care trebuie sa mi le formez sau actiuni pe care sa le execut pentru a deveni mai bun in ceea ce inseamna programare, in ceea ce inseamna concentrare si productivitate.

Stiu, orice informatie o poti gasi online pe bloguri/reviste online sau videoclipuri, dar cred ca informatia este mult mai bine comprimata si detaliata intr-o carte scrisa de cineva specializat / pasionat despre ceea ce scrie. Dincolo de asta forma in care consumi un continut este foarte important deasemenea.

Carti pe care le-am citit din aceasta zona de dezvoltare personala si business

 • The lean startup – Eric Ries – una dintre cele mai cunoscute carti pentru cei care for sa construiasca un startup. O carte usoara de citit si inteles pentru oricine. O carte care ofera o metoda inovatoare de a lansa si dezvolta afaceri noi, prin testarea ideilor intr-un mod rapid si eficient.
 • Start in antreprenoriat – Cristian Onetiu – Daca nu ati auzit inca de Onetiu, nu este nici o problema. Nu este cel mai bogat sau cunoscut om din Romania din mediul de afaceri. Pe mine m-a inspirat si il consider un om de afaceri care face parte din noua brigada de antreprenori care inca are multe de demonstrat. Cartea o puteti cumpara si de pe site-ul oficial
 • Cum sa dai lovitura – Gary Vaynerchuck – Sunt fan Gary, si il urmaresc de foarte mult timp. Este un antreprenor aparte. Trebuie sa il urmaresti ceva mai mult ca sa ii intelegi ideologia.

Carti pe care le-am cumparat si urmeaza sa le citesc

Carti de business pe care intentionez sa le cumpar

 1. „The 7 Habits of Highly Effective People” de Stephen R. Covey – o carte clasica care abordeaza cele sapte obiceiuri esentiale pentru atingerea succesului si echilibrului personal.
 2. „Think and Grow Rich” de Napoleon Hill – o carte care explica cum putem atinge succesul financiar prin dezvoltarea unui mindset pozitiv si a unor abilitati de afaceri solide.
 3. „The Subtle Art of Not Giving a F*ck” de Mark Manson – o carte care ne invata cum sa ne concentram pe lucrurile care conteaza cu adevarat in viata si sa ne ignoram problemele neimportante.
 4. „The One Thing” de Gary Keller si Jay Papasan – o carte care ne arata cum sa ne concentram pe cea mai importanta sarcina din fiecare zi, pentru a obtine rezultate deosebite.
 5. „Tools of Titans” de Tim Ferriss – o carte care prezinta strategiile, rutinele si obiceiurile de succes ale unor oameni de afaceri de top, sportivi de performanta si personalitati din domenii diverse.
 6. „How to Win Friends and Influence People” de Dale Carnegie – o carte clasica care ne invata cum sa construim relatiile puternice si sa ne influentam aproapele prin abilitatile de comunicare.
 7. „Awaken the Giant Within” de Tony Robbins – Cu totii il stim pe Tony Robbins, este poate cel mai cunoscut om din aceasta nisa. O carte care ne invata cum sa ne descoperim potentialul maxim si sa ne transformam viata prin dezvoltarea unor abilitati de lider si a unui mindset pozitiv.
 8. Inteligenta emotionala –
 9. The Way of the superior man – DAVID DEIDA
 10. AWARNESS – Anthony de mello
 11. REST – Why you get more done when you work less
 12. FLOW – national bestseller
 13. Inovatorii – Walter Isaacson

Alte carti de dezvoltare personala / business

Aici am facut o galerie cu poze, deoarece mi-a fost mai usor sa le salvez. Sper ca va sunt si voua de ajutor.

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *