Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

De ceva zile încoace oriunde te uiti te împiedici de tot felul de live-uri din toate domeniile, pentru că toată lumea stă în casă. Nu, pe bune, zilnic gasești cel puțin un live/conferință online care se suprapune cu alta.

Personal, vorbesc zilnic cu clienții din Olanda, SUA, Germania folosind unul din aplicațiile de mai jos.

Dacă sunteți cât de cât la zi cu știrile din online știți și faptul că au fost descoperite metode prin care hackerii pot fura date personale prin intermediul zoom.us Există mai multe articole de la publicații mari:

Forbes: https://bit.ly/2RRO1pT / ArsTechnica https://bit.ly/3bjTmhw CNET ttps://cnet.co/2ywQ8sI

Google Hangouts (hangouts.google.com)

Google Hangouts este o aplicație prezentă de mult în online dar puțini o cunosc. Îți permite să faci conferințe online/ convorbiri video directe cu prieteni sau colegi doar prin accesarea unui link de genul https://meet.google.com/dbu-sezq-bsm Care va arăta ca imaginea de mai jos.

Google hangouts meeting demo

Ți se vor cere permisiuni pentru camera și microfon. Nu ești obligat să ai un cont și pot participa in conferință peste 10 persoane. Ceea ce îmi place la acesta este faptul că administratorul conferinței, are putere de a decide cine va intra în conferință.

Îl folosesc zilnic și pot spune că am avut multe probleme în ceea ce privește conferințele la doar 5 persoane. Întreruperi de sunet/video și altele. Folosirea acestuia pe telefon este mai anevoioasă dacă nu ai un smartphone cu android.

Whereby (whereby.com)

Il folosesc de aproape un an. Nu am avut nici o problemă cu el, și este foarte simplu de folosit. Era cunoscut ca https://appear.in/ dar acum a devenit whereby.com Iți poți invita prieteni doar oferindu-le un link ca acesta https://whereby.com/marmureanuweb Practic website-ul și username-ul pe care il alegeți atunci când vă creați un cont. Ceilalți însă nu sunt obligați să aibe un cont.

Merge foarte bine și de pe telefon, fără probleme de utilizare deoarece colegii trebuie doar să acceseze linkul respectiv și să acorde drepturi pentru microfon și cameră.

Limitarea acestuia este că pot intra concomitent doar 4 persoane, dar chiar și cu pachetul gratis, poți face sharing la ecran.

Personal imi place cel mai mult deoarece este foarte simplu de utilizat și nu am avut niciodata probleme de întrerupere a legăturii. Numărul de minute de conversație este nelimitat.

WEBEX (webex.com)

Personal l-am folosit doar odată și nu pot da mai multe detalii dar pot spune că a avut o calitate mai bună video-ul față de celelalte platforme.

Poate fi folosită gratis doar prin creearea unui cont chiar de aici https://cart.webex.com/sign-up-webex

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *