Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

În ultima vreme eram încontinuu anunțat de către Gmail ca am rămas fără spațiu și că în curând nu voi mai putea primi emailuri. Daca nu știți înseamnă că mai aveți destul spațiu și nu aveți de ce să vă faceți griji.

La mine a fost a treia oară când îmi apărea. Prima oară am șters emailurile de prin facultate cu atașamente mari. Mergi în gmail și în căsuța de căutare poți filtra după emailuri care depășesc o anumită mărime.

Am reușit să mai trag de el două luni. După, am fost notificat din nou. Am șters iarăși alte emailuri care le-am lăsat la prima filtrare. Am reușit să mai trag iarăși cam o lună.

A treia oară am spus, gata. Nu mai am ce face. Pot să șterg încă o parte din emailuri dar nu îmi va junge decât pentru încă o lună-două. M-am interesat astfel cât costă spațiul de stocare.

Căt costă spațiul de stocare la google comparat cu alte platforme cloud?

Pentru google One – prețurile sunt aici https://one.google.com/about

Preturi stocare in cloud Google One

Pentru utilizatorii de iphone – prețurile https://support.apple.com/en-us/HT201238

Preturi stocare in iCloud

Prin urmare comparând cele două – iCloud

  • Google One – 100GB 9,99 lei / lună
  • iCloud – 50GB 4,49 lei / lună

Dacă este să calculăm la 100GB pentru ambele variante am avea iCloud la 100GB pentru 8,98 lei / lună comparativ cu 9.99lei de la Google. Dar dacă este să cumpărăm pentru un an de la Google obținem o reducere și ajungem la 8.33 lei. Puțin sub prețul de la iCloud.

Am decis să merg pe varianta de 100GB. Am cumpărat pentru un an și mi s-a părut o decizie bună. După acest pas am aflat că poți share-ui tot acest spațiu de stocare cu încă 5 membri din familie, ceea ce mi se pare foarte ok.

Google One storage

Un lucru pe care la fel l-am înțeles abia după ce am achitat factura, și am făcut upgrade la spațiul de stocare, este acela că în acei 17GB pe care îi aveam oferiți gratuit (15GB + 2GB ceva oferta) este defapt inclus și tot ce înseamnă Google Photos, cu toate că eu am ales opțiunea de a stoca imaginile și videourile NELIMITATE la o calitate mai scăzută.

spațiu de stocare pe google

Concluzie

De aceea vă spun și vouă. Dacă sunteți în aceeași situație ca mine, puteți șterge din fișierele de pe Google Photos și veți mai obține căteva luni de utilizare fără a plăti.

Modul în care este gândit totuși acest sistem de stocare în cloud, este să îți ofere ceva gratuit de care vei deveni dependent ca după să fii absolut nevoit să plătești pentru mai mult.

Upgrade la spatiul de stocare
Upgrade la spatiul de stocare
Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *