Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Ce știm despre Play Station 5? Din punctul meu de vedere, și cel al statisticilor de mai jos, play station 4 a avut un adevărat succes pe piața consolelor de jocuri. Ce succes, a condus efectiv tot ce a însemnat vânzări de console.

Vânzări console de gaming – https://hookedontech.com/
Share piața de console de jocuri – https://hookedontech.com/

Toate aceste încasări substanțiale i-a motivat pe cei de la Sony să investească și mai mult în următoare versiune de Play Station. Iată că după 7 ani de la lansarea lui Play Station 4 (2013) Sony va lansa la sfărșitul anului acesta o nouă versiune ca va fi numită, desigur, Play Station 5.

Specificații Play Station 5

Noua consolă, Play Station 5, a fost anunțată la începutul acestui an, și specificațiile acesteia dau de gândit multora care sunt în situația de a alege într pc gaming și console gaming, o confruntare fără sfârșit.

Specificațiile pentru consola de gaming Sony Play Station 5

  • CPU (procesor): AMD Zen 2-based CPU with 8 cores at 3.5GHz (variable frequency)
  • GPU (placă video): 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
  • GPU architecture: Custom RDNA 2
  • Memory interface (memorie RAM): 16GB GDDR6 / 256-bit
  • Memory bandwidth: 448GB/s
  • Internal storage (stocare): Custom 825GB SSD
  • IO throughput: 5.5GB/s (raw), typical 8-9GB/s (compressed)
  • Expandable storage: NVMe SSD slot
  • External storage: USB HDD support (PS4 games only)
  • Optical drive: 4K UHD Blu-ray drive

Dacă este să îl comparăm cu vechiul PS4, simplu, putem să observăm că totul este practiv dublat. Putere procesor, memorie ram, memorie de stocare. Ce îi va determina totuși pe vechii clienți să facă un upgrade la noua consolă? Personal cred că jocurile noi disponibile pe noua consolă va face diferența și poate faptul că vei putea face upgrade la stocare. Așa cum o face și acum între cei care aleg Xbox și PS4, jocurile.

Un alt diferențiator ar putea fi suportul pentru jocuri pe 8K. Asta da îmbunătățire. Aceste lucruri nu sunt încă confirmate, vom vedea exact la data lansării.

Circulă mai multe imagini pe internet despre cum va arăta noua consolă a celor de la Sony. Este un design cu totul nou, și diferit față de ce au avut ei de până acum. Pare să aducă cumva cu o stație spațială. Să sperâm că se va mișca la fel de bine. Alte surse de design

Play Station 5 va putea rula jocuri dezvoltate în Unreal Engine 5, care din punctul meu de vedere arată bestial, și sper doar să nu fie doar un film frumos decorat de prezentare. Demo video mai jos.

Săptămâna viitoare, mai exact pe 4 iunie 2020, Sony va anunța noi informații despre Play Station 5. Cel mai probabil ce jocuri va rula noua consolă astfel încât să îi atragă și mai mult pe potențialii cumpărători.

Personal acasă am doar un XBOX ONE S, review aici, și pot spune că sunt destul de mulțumit de el. Ce mă deranjează este că 80% din prieteni au Play Station ceea ce mă face uneori să mă simt în minoritate, deoarece nu pot juca mai nimic cu ei online.

Sursă: https://thenextweb.com/gaming/2020/05/29/sony-announces-playstation-5-reveal-what-to-expect/https://www.digitaltrends.com/gaming/ps4-vs-ps5/

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *