Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Part time dezvolt soluții (magazine online, website-uri) pentru clienții mei. De fiecare dată sunt pus în situația de a recomanda o soluție de găzduire pentru website-ul respectiv. Ce hosting să aleg? Ce tip ? VPS, private server sau shared hosting ? Recomandarea mea de hosting web romania este shared hosting, SkaleWeb.ro

Ce tip de găzduire/hosting să aleg?

Atunci când trebuie să alegeți tipul de hosting pentru website, trebuie să luați în calcul următoarele:

  • numărul de vizitatori la care vă așteptați să vină pe site
  • tehnologiile de care aveți nevoie pentru a putea rula website-ul fără probleme
  • bugetul disponibil pentru hosting
  • numărul de email-uri, domenii pe care dorești să le hostezi

Monitorizând statisticile de pe social media, sau de pe site-ul anterior (din Google Analitycs) în cazul unei migrări la unul nou, putem forma un număr estimativ de posibili vizitatori. De sigur dacă veți lua în calcul posibil campanii pe viitor care vă va dubla numărul de vizitatori, puteți merge pe o soluție de tip cloud (AWS, Google Cloud, Azure) care vă va permite să scalați/creșteți puterea server-lor pe o anumită perioadă și chiar să o și micșorați pentru a reduce din costuri.

În funcție de tehnologiile de care aveți nevoie pentru a putea rula website-ul fără probleme va trebui să alegeți probabil un VPS (virtual private server). Acesta vă permite acces complet la server (SSH) astfel vă puteți configura după propria voință serviciile. Spre exemplu eu a trebuit să aleg această variantă de hosting VPS deoarece platforma construită a avut nevoie de următoarele:

  • metode speciale de caching (Redis.io)
  • folosesc Elastic Search pentru a returna rezultate rapid pentru căutare
  • folosesc Docker pentru a putea rula alte servicii pe care le pot porni și opri oricând
  • sistem de operare diferit făță de ce oferă majoritatea hosting-urilor
  • folosirea unui anumit tip de baze de date, exemplu NoSql sau PostgreSql
  • nevoie de sisteme de cozi precum RabbitMq

Toate acestea și alte servicii pot rula doar pe un hosting de tip VPS, private server sau cloud.

Numărul de domenii pe care doriți să le administrați și numărul de emailuri pe care vreți să le creați pe serverul de hosting sunt un alt criteriu important în alegerea unui serviciu de web hosting. Skaleweb.ro oferă, pentru mai puțin de 2 euro/lună, 5 conturi de email, 2 domenii și 4gb SSD spațiu de stocare. Prin comparație cu alte servicii de hosting web din românia pot spune că este un preț avantajos pentru cei care vor să pornească un blog.

Dacă pănuiți să folosiți platforme pentru magazinul online precum Magento, care consumă foarte multe resurse pentru a putea rula cel mai probabil va trebui să folosiți un VPS sau un pachet de hosting de tip shared mai scump.

Bugetul acordat pentru hosting web in romania este foarte important deoarece poate face diferența între a folosi un hosting de tip shared hosting (unde resursele sunt folosite de mai mulți utilizatori și performanțele sunt scăzute) cu un preț de 1.9 euro/lună și un VPS unde toate resursele atribuite sunt mai mari dar tot comune cu alții de aproape 12 euro/lună.

Mai jos puteți vedea mai clar diferența între cele trei tipuri de hosting. De cele mai multe ori acesta fiind principalul lucru pe care personal trebuie să îl explic clienților.

Shared Hosting – VPS Hosting – Dedicated server

Majoritatea gândesc în felul următor: Îl cumpăr pe cel mai scump și nu am cum să greșesc. Corect? Chiar dacă nu sunt adeptul acestei sintagme, în cazul hostingurilor acest lucru se aplică. Deoarece cel mai probabil vei ajunge probabil să îți permiți un server dedicat dar asta nu va rezolva toate problemele și mai mult de atât eu nu recomand să aplicați această strategie.

De cele mai multe ori, clienții cu care colaborez sunt dispuși să plătească foarte mult pe hosting, ceea ce le permite să aibe un număr mare de vizitatori pe site, dar asta nu se întămplă. Recomand să alegeți o soluție medie de hosting raportat la numărul de clienți iar restul bugetului să îl invetiți în bugete de promovare (Facebook Ads, Google Adwords) sau alte colaborări care vă va aduce mai mulți clienți. Astfel cifrele din cadrul magazinului vă vor crește și până la urmă asta își dorește orice antreprenor, PROFIT. Ați putea să invetiți în UX sau probleme din site lucru care v-ar putea mări rata de conversie.

Recomand ca soluție de găzduire Skaleweb.ro

Din experiența personală, în care am lucrat cu cel puțin 5 firme hosting, pot să vă spun sincerc că cel mai important lucru la un provider de hosting este suportul. Cât de repede îți răspund oamenii care se ocupă de serverul pe care tu ai website-ul găzduit, dacă îți înteleg problema și mai mult de atât dacă sunt dispuși să te ajute.

Dacă veți găsi o anumită soluție de găzduire pentru website care oferă prețuri incredibile, fiți atenți și la suport. Verificați dacă aceștia pot fi contactați telefonic, dacă au o modalitate de comunicare comunicare directă și dacă timpul de răspuns la tichetele deschise este unul rezonabil pentru dvs. Am întâlnit servicii de hosting care ofereau suport doat 6 ore pe săptămână, cate 2 ore în 3 zile, asta dacă reușeai să îi prinzi la telefon.

Echipa celor de la Skaleweb.ro mi-a răspuns într-un termen rapid la tichetele deschise și chiar mi-au oferit informații valoroase în a rezolva probleme concrete la nivelul server-ului.

Performanță și prețuri la hosting Skaleweb.ro

Dacă nu știați deja, WordPress (parțial Woocomerce) ocupă cam 35% din siteurile existente în lume în 2020. Personal, folosesc WordPress și l-am recomandat de fiecare dată când am avut această ocazie. Dacă vrei să îți construiești un magazin online și nu ai mai mult de 100-200 de produse, atunci Woocomerce, care este un plugin al wordpress-ului, va fi soluția perfectă pentru tine. Mai multe detalii aici despre cum poți să îți construiești un magazin online singur.

WordPress este doar platforma care te ajută să îți construiești blogul/magazinul, și vei avea nevoie de un server pentru blog. Dar acesta este afișat de către un webserver. Care are rolul de a construi paginile cerute de un vizitator. În ceea ce privește performanța website-ului tă Litespeed este un webserver optimizat pentru wordpress și oferă viteze foarte bune față de competitorii săi (Apache, Nginx). Asta te va ajuta să decizi ce hosting pentru website să alegi. Mai jos un grafic care demonstrează acestea.

Skaleweb.ro oferă acest webserver ca standard pentru serviciilde de hosting. Vă puteți bucura din prima, de viteaza de randare a websiteului datorită Listespeed webserver.

Dacă aveți un website vechi și doriți să îl migrați către un nou serviciu de web hosting aceștia vă oferă consultanță gratuită de migrare, și nu veți fi nevoiți să mai plătiți o altă persoană pentru acest lucru.

Folosind codul MARMUREANUWEB la orice comandă de hosting web Skaleweb.ro veți primi o reducere consistentă de 30%.

Prețurile celor de la Skaleweb.ro, raportate la piața de hosting web romania, sunt mici spre medii.

Mai jos găsiți detaliile despre un VPS de tipul FastVPS SSD4

Conform noilor standarde impuse de Google, este recomandat ca orice website să dețină un certificat SSL, iar dacă nu vă pricepeți cum să creați un certificat SSL gratis emis de OpenSSL din Cpanel puteți opta pentru un certificat SSL Skaleweb.ro

Tot legat de securitate voi menționa și faptul că hosting Skaleweb.ro însemnă și protecție împotriva spamurilor prin Spam Assasin cât și Imunify 360 Security care este inclus chiar și în cel mai ieftin pachet de hosting.

Dacă ați achiziționat un serviciu prin codul oferit de mine MARMUREANUWEB la orice comandă de hosting de pe Skaleweb.ro și nu sunteți mulțumiți cum decurg lucrurile, vă rog să lăsați un comentariu. Tot acum vă anunț și că banii pot fi returnați în termen de 30 zile dacă vreți să vă răzgândiți.

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *