Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Faptul că Renault, implicit Dacia, au reușit să construiască un model așa rapid, și cu performanțe decente pentru un preț mic este de apreciat. Personal mă bucur să văd o companie românească care ține pasul cu trendul în domeniu, cu ceva mici întârzieri.

Despre Dacia Spring

Conform ultimelor detalii va costa în jur de 17.800 euro iar cu reducerea de de la stat, va fi posibil să îți cumperi o mașină electrică sub 10.000 de euro. Dacă nici asta nu te pune pe gând să îți cumperi o mașină electrică, nu știu ce altceva ar putea să o facă.

Va veni echipată cu un motor de 44 de cai putere și 125 Nm iar distanța pe care o vei putea parcurge cu aceasta va fi între 220 km și 280 km. Motorul de 44 CP este alimentat de o baterie de 26,8 kWh. Farurile LED oferă un stil agresiv mașinii.

La interior avem dotări moderne precum Car Play, Bluetooth, un ecran de 7 inci tactibil și desigur o priză usb. În locul schimbătorului a fost amplasat un selector pentru a schimba direcția de mers. Personal găsesc asta puțin enervantă.

Din păcate modelul nu va fi produs în România, dar asta nu înseamnă că nu se va lua în calcul această variantă. Dacia Spring va fi ansamblată în China, la Shiyan, în aceeaşi uzină cu Renault City K-ZE.

Designul este clar unul pornit de la modelul Stepway / Sandero Stepway, și este gandită să fie un mini-suv, cross-over. Liniile portocalii ar trebui să arate tuturor că această mașină este una electrică. O practică folosită de mai mulți producători.

Surse: https://playtech.ro/2020/dacia-rupe-gura-europei-cu-masina-asta-6-lucruri-bune-si-unul-extrem-de-prost-cu-dacia-spring-prima-masina-electrica/https://www.automarket.ro/stiri/dacia-spring-8-lucruri-nestiute-despre-primul-model-electric-al-marcii-de-100787.html

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *