Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Anul începe în forță pentru toți împătimiții din tehnologie în acest sens după samsung, sony lansează și ei noua gamă de televizoare Bravia XR

Video de prezentare

Noile televizoare de la Sony care vor veni dotate cu acest procesor nou XR sunt:

  • Z9J – (flagship) ecran LCD, rezoluție 8K, Full Array LED
  • X95J – ecran LCD, rezoluție 4K, Full Array LED
  • X90J – ecran LCD, rezoluție 4K, Full Array LED
  • A90J – ecran OLED, rezoluție 4K
  • A80J – ecran OLED, rezoluție 4K
Noua gama de televizoare Sony Bravia XR 2021

Despre noul procesor cognitiv XR

Idea principală din spatele acestui procesor este că înainte de a afișa imaginea pre ecran o interpretează concentrându-se pe un anumit punct din imagine și blurând celelalte zone. În cazul în care în această imagine există o față a unui om, acesta va putea să recunoască fața persoanei, lucru pe care îl face cam orice telefon în zilele de astăzi, și va focusa exact pe acest punct din imagine. Reușind astfel să redea o imagine apropiată de cea pe care noi o percepem. Desigur cu ajutorul AI și facial recognition. Ar fi plăcut totuși să existe o funcționalitate de dezactivare a acestei funcții deoarece unii dintre noi vrem să vedem și detaliile din restul cadrului într-un film.

Este cunoscut faptul că aparatele de filmat / camerele foto din gama SONY, precum și cel pe care eu îl dețin Sony A6400, au procesoare care focalizează foarte bine și rapid fața unei persoane. Prin urmare s-au folosit parțial de tehnologia deja existentă pe camerele foto și au reușit să o transpună într-un produs precum televizorul.

Ce design au noile televizoare din gama Bravia XR?

Foarte simple aș spune. Panoul televizorului este înconjurat de o ramă foate fină, aproape insesizabilă iar în partea de jos ceva mai groasă. Tot în partea de jos regăsim și logoul Sony amplasat pe centru.

Ce mi se pare deranjant sunt însă picioarele pe care stau aceste modele. Din primele imagini se înțelege că vor fi doar doua bare subțiri. Una în fiecare colț în parte de jos a televizorului însă amplasate perpendicular pe toate laturile coțului televizorului. Acest lucru nu mi se pare foarte inspirat. De ce nu au continuat pe designul clasic, cu un singur stand?

Sony BRAVIA XR Lineup

Pe spate este sculpatat din plastic, forma procesorului XR, în cazul în care vei uita ce tip de procesor este :D.

Suetul de pe televizoarele Sony Bravia XR

Sunetul este creat de A90J prin vibrația panoului. Mai exact difuzoarele televizorului sunt reprezentate de întregul ecran.

Ce este BRAVIA CORE?

Un alt serviciu de redare conținut media? Ca Netfilx, Amazon Prime, Disney Plus, HBO GO, etc? DA. Doar că folosind acest serviciu vei putea vedea filmele în formatul perfect pentru noul tău televizor Bravia XR deoarece este singurul serviciu care îl suportă. „BRAVIA CORE features Pure Stream™, streaming at up to 80 Mbps, delivering lossless 4K UHD picture quality on a wide range of content. It’s simple and easy to enable this functionality on BRAVIA CORE from the settings—once it’s on, it’s always on with adaptive streaming functionality.

Permite redarea conținutului prin Pure STREAM în format UHD, de aproape 80 Mbps.

Google TVlink

Aceste televizoare nu vor veni cu sitemul de operare Android TV, dar vor avea acest Google TV. Te ajută să faci o căutare mai rapidă prin conținut deoarece vei putea căuta în mai multe aplicații de streaming în același timp.

Îți va permite să controlezi dispozitivele inteligente din casă care se integrează desigur cu Google Home.

Sony Bravia cu procesor Cognitiv XR, prezentare completă
Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *