Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Cu siguranță ați auzit de producătorul faimos de drone DJI. Se pare că inginerii lor s-au pus la o masă și au decis să construiască un tanc pentru copii, și ce au reușit să facă este uimitor. Acesta este tancul la care am visat în copilărie mai toți baieții. DJI Robomaster S1 este tancul mult dorit.

Cred că toți băieții și-au dorit la un moment dat un tanc pe care să îl controleze de la distanță, care să aibe o camera pe el și poate ceva cu care să tragă?!? Ei bine acesta le are pe toate și multe altele.

Cutie tanc dji robomaster S1

Ce conține cutia?

După cum veți putea vedea în imaginea de mai jos, tancul vine dezasamblat deoarece DJI vrea să ofere experiența de a construi ceva personal. Practic vor ca această jucărie să aibe un rol educațional având în vedere partea prin care poți programa.

În cutie veți găsi roțile care trebuiesc montate. Motoarele care trebuiesc montate inclusive cu firele acestora. Mai mulți sensori de presiune și lumină. Tunul prin care tancul trage cu laser și bile. Gimbal-ul care se mișcă pe două axe, incluzând camera de 10mp – F2.4, câmp vizual de 120 grade – înregistrare video pe micro sd – sau stream 720p pe telefon. Micro controller pentru conectarea motoarelor. Ochelari de protecție.

Mai multe plăcuțe cu cifre pentru a fi folosite în joc sau pentru programare.

Ansamblarea acestuia poate dura până la 2 ore. Dacă ești pasionat de puzzle-uri sau lego DJI Robomaster S1 va fi un proiect foarte interesant.

Ce contine cutia DJI Robomaster S1
Piese dji robomaster s1

Prin ce se deosebește față de celelalte jucării

Cea mai interesantă trăsătură al acestui tanc este modul de deplasare. Ca orice altă jucărie pe roți va merge înainte și înapoi, doar că DJI RoboMaster merge și în lateral sau chiar pe diagonală (onmidirecțional). Mai mult de atât, poate executa mișcări la care nici nu te-ai gândit datorită roților care au 12 role speciale.

Are mai multe moduri de a te juca cu acesta. Acestea sunt:

  • SOLO = în care te poți plimba cu el prin casă sau prin curte
  • BATTLE = care la rândul lui are două moduri : RACE, în care te poți întrece cu alt tanc pentru a vedea care este mai rapid, în găsirea acelor cifre cu care vine la pachet. FREE FOR ALL – în care te poți împușca cu ceilalți stabilind câteva reguli precum – ce viață are fiecare măsurat în HP, care este timpul de luptă și câte lovituri poți să încasezie. Ceea ce este deosebit aici este că tancul are 6 senzori prin care poate detecta când a fost lovit – LASER sau BILE.
  • LAB = partea educațională – practic DJI îndeamnă copii să învețe să programeze folosind SCRATCH (un limbaj de programare pentru copii și începători prin care conectezi bucăți de cod care se vor executa). Poți scrie cod și în PYTHON după care îl vei încărca pe tanc și DJI Robomaster îl va executa.
DJI Robomaster S1 moduri de luptă

Așa cum am menționat și mai sus acesta are senzori infraroșu pentru luptele cu alți roboți. Are și plăci de presiune, în număr de 6 pentru a simți când a fost lovit. Sensorii sunt acele zone iluminate cu albastru sau roșu în funcție de modul în care sunt.

DJI Robomaster S1 - jucarie tanc DJI

O altă funcționalitate minunată este COMPUTER VISION . Moștenită de la faimoasele drone DJI Mavic și DJI Phantom, acesta știe să identifice și să urmărească o persoană. (Artificial Inteligence) Mai mult de atât poate identifica cifre, litere și linii pe care să le urmărească.

robomaster

Concluzii despre DJI Robomaster

Pretul de 2600 lei este foarte bun pentru ceea ce oferă din punctul meu de vedere. Din păcate nu am avut ocazia să îl testez personal dar din toate videourile urmărite toți par foarte încântați de cum se mișcă acesta. Bateria care ține aproape o oră și jumătate îți permite să te plimbi destul de mult cu acesta.

Din păcate nu am reușit să îl găsesc la vânzare probabil pentru că nu este disponibil în România. Cu toate acestea ar trebui să îl găsim aici : https://dji-store.ro/products/dji-robomaster-s1 sau aici https://dronshop.ro/produs/robomaster-s1/

Faptul că te poți juca cu alți prieteni și faptul că îl poți programa cred că fac din acest tanc jucărie un super instrument. Atăt pentru cei care adoră robotica cât și pentru cei care sunt pasionați.

Facebooktwitterreddit