Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

In colaborare cu cei de la DevAfterWork – Ericsson au prezentat provocarile care apar in dezvoltarea si mentinearea unei retele noi de tip 5G.

Evenimentul a constat in doua parti „Operations for a Networked Society” si „Making IoT Work”.

In prima parte a evenimentului, Costin Hrubaru, a prezentat ce este Ericsson, pe ce pieti este prezenta in momentul de fata si cum functioneaza proiectele in cadrul lor.

Vlad Nitulescu a continuat cu prezentarea – „1st Level Operations Networks – Who we are” prezentand departamentul care este format din peste 300 de specialisti certificati gold de carte Cisco si au o varsta medie de 29 de ani.

Responsabilitatile acestui nivel este – Disponibilitatea serviciilor, Calitatea serviciilor, Procesele, Livrarea serviciilor garantate, Managementul schimbarilor in ceea ce priveste actualizare si alte modificari ale serviciilor.

Al doilea nivel – „2 Level Operations Networks” – sunt responsabili de: Disponibilitate, Calitatea serviciilor, Procese, SLA – Deliver agreed Service Level, Planificarea suportului si lansarea noile versiuni (deployment).

Un proiect important din cadrul companiei momentan este migrarea aplicatiilor actuale catre servicii hostat in Cloud. Acesta este un proces predominant in corporatii mari din cadrul mai multe companii multinationale.

In una din imaginile de mai sus este mentionat nr de echipamente. Veti vedea ca 30% din echipamente sunt Ericsson in Romania iar restul 70% Huawei, Alcatel Nokia. Am intrebat de ce aceasta diferenta si cei de la Ericsson au raspuns ca este doar un numar care contine, routere, antene, receivere. De asemenea au mentionat ca noua retea 5G se construieste in mare parte spre 100% bazata pe echipamente de la cei de la Ericsson.

Making IOT Work

Marius Georgescu, a descris ce reprezinta IOT pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu termenul cat si despre noile standarde si preconizari pentru anii urmatori in ceea ce priveste dimensiunea pietii IOT.

Ericsson CEE –

Physical Network Isolation –

High-Available L3 connectivity

Galeria completa:

Link catre eveniment mai jos:

Facebooktwitterreddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *