Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

Pulsoximetru – PULSE OXIMETER, se subînțelege din denumire că acest dispozitiv măsoară pulsul dar și oxigenul din sânge. Citând din descrierea produsului: „Pulsoximetru IMDK model C101A2 este un dispozitiv medical neinvaziv, inovativ, comod ce masoara concentratia de oxigen din sangele periferic (SpO2) si pulsul prin deget. Masurarea este rapida si precisa si se realizeaza prin emiterea si receptia de raze infrarosii.Link pulsoximetru IMDK emag

Chiar dacă eu obișnuiam să mai măsor pulsul și oxigenarea sângelui prin telefonul meu Samsung Note 9 și înainte prin Samsung Note 4, am spus să cumpărăm și unul separat.

Nu sunt nici doctor nici asistent dar din ce am citit este util pentru „pacientii cu astm, boala pulmonara obstructiva cronica sau pneumonie, monitorizarea saturatiei oxigenului cu ajutorul acestui dispozitiv poate da detalii importante ce ii ajuta pe acestia sa ia masuri in momentul in care se constata diverse dezechilibre.Sursă

În principiu mișcarea, sportul, și orice activitate fizică ne va ajuta să avem un nivel de oxigenare a sângelui cât mai mare. Asta duce la o putere de concentrare mai mare, o atenție sporită și în general o dispoziție foarte bună.

Pulsoximetrul IMDK l-am cumpărat de la emag.ro (deoarece avem abonament genius) undeva la 80 de lei. Dar dacă acesta vi se pare scump puteți găsi și alte modele mai ieftine la 50 lei. Toate în principiu fac cam același lucru. La un moment dat am văzut la tv ca o anumită revistă includea un astfel de pulsoximetru în pachet la doar 39 lei. Nu este mare tehnologie, cel mai probabil găsești si pe Aliexpress la 5 dolari.

cutie cu Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2
cutie cu Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2
cutie Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2
cutie Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2

Măsoară concentrația de oxigen din sângele periferic

Așa cum vedeți în imaginile de mai jos, prin emiterea unei raze infraroșii dispozitivul reușește să măsoare concentrația de oxigen din sânge. Toate modele de pulsoximetre fac aproximativ același lucru.

Acest model IMDK, arată însă și alte informații precum:

  • afisare valoare SpO2
  • afisare valoare puls
  • indicator baterie
  • pletismograma

Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2 pe deget
Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2 pe deget
pe deget pulsoximetru imdk
pe deget Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2

Facebooktwitterreddit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *