Preschimbare permis auto în 2021

Preschimbare permis auto în 2020 – Reeditare

Ultima oară când am verificat permisiul, mai exact data de expirare a fost undeva prin februarie, am văzut că expiră prin iulie. Acum 2 zile soția m-a întrebat întămplător dacă permisul meu mai este valabil. Ce să vezi, expirase de două zile.

Schimbare permis auto în 2021

  1. Încearcă să te programezi online la D.R.P.C.I.V (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor) sau https://www.drpciv.ro/ – Acesta este linkul direct pentru programări online https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/
calendar programari DRPCIV

În ultimul ecran completați cu datele personale și va apărea un calendar în partea stângă. Selectați ziua cu verde și vor apărea orele posibile în dreapta. Dacă toate au fost completate corect ar trebui să primiți o confirmare pe emailul adăugat. Un email asemănător cu cel de jos

Aici găsiți un link oficial cu documentele necesare pentru schimbarea permisului auto – https://www.drpciv.ro/document-details/permise/5ab1355afa4e9422012c2ba8

Ideea este în felul următor. Programul este foarte foarte încărcat și plin de programări. Eu cum aveam nevoie de un permis nou cât mai repede m-am deplasat la DRPCIV.

2. Dacă te-ai programat la D.R.P.C.I.V acum trebuie să știi că ai nevoie de o fișă medicală care poate fi eliberată de orice clinică medicală (Medicover, Medlife, Regina Maria, ViaSante….etc.) Costă în jur de 200 de lei (permis CATEG. B). Eu am mers la Rimmed (https://goo.gl/maps/ZKyQQPoGMVPFR3zRA) unde am dat cam 160 lei. Mult mai ieftin decât mă așteptam. Totul s-a întâmplat în 20-30 de minute.

3. Dacă ai fișa medicală, permisul în original (dacă l-ai pierdut sau a fost furat poți depune acolo o cerere), buletinul, copia de buletin și suma de 89 lei (cash – pentru că nu poți plăti cu cardul la ghișeu – pentru că aici https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe nu pare să fie o opțiune de plată) poți merge direct la D.R.P.C.I.V pentru a depune aceste acte. ACTUALIZARE – conform spuselor unui cititor “Am schimbat vineri 27.11.2020 permisul. Nu se mai aceepta plata taxei de permis la ghiseu. Trebuie platit online. Eu am platit in incinta CEC la un aparat selfpay. Recomand totusi plata online pentru a nu plati 5 lei comision aiurea cum am platit eu.”

Programul la DRPCIV este 08:00 – 20:00 Luni-Vineri faptul că am mers acolo la prima oră a fost o mare greșeală. Lumea încă se înghesuie la dat sala pentru permis auto, și înmatriculări auto. La ora 9, erau deja 40 de oameni înaintea mea. V-aș recomanda să mergeți după ora 15.00 deoarece este mult mai lejer la ghișee.

După ce vă face poză, dați banii și completați cererea, veți fi întrebat unde vreți să vă vină permisul, da prin POȘTA ROMÂNĂ.

Mai poti conduce dupa ce ai depus actele de permis auto?

Da. La sfârșit vi se va înmâna o dovadă cu care puteți să conduceți până va sosi noul permis. Dovada arată ca cea de mai jos.

Răspunsuri rapide – întrebări frecvente legate de preschimbarea permisului

Unde se plateste taxa preschimbare permis auto 2021? Răspuns: Taxa se poate plăti la ghișeu, chiar atunci când mergeți în fața ofițerului pentru depunerea actelor și pentru a face poză. Trebuie însă să aveți bani cash (numerar). Plata cu cardul nu funcționează. ACTUALIZARE – conform spuselor unui cititor „Am schimbat vineri 27.11.2020 permisul. Nu se mai aceepta plata taxei de permis la ghiseu. Trebuie platit online. Eu am platit in incinta CEC la un aparat selfpay. Recomand totusi plata online pentru a nu plati 5 lei comision aiurea cum am platit eu.”

În cât timp se eliberează permisul de conducere preschimbat 2021? Răspuns: Personal premisul a ajuns după 5 zile lucrătoare de la depunerea actelor. Trebuie să fiți fizic la locația unde ați solicitat trimiterea permisului. Nu îl puteți ridica personal din altă parte sau de la sediul DRPCIV.

Unde găsesc cerere preschimbare permis auto 2021? Răspuns: Cererea se completează în fața ofițerului la ghișeul DRPCIV.

Marmureanu Web: Programator ca meserie, mtb-ist ca pasiune.

View Comments (66)

  • daca permisul expira pe 21.09.2020 si eu sunt programat pe data de 08.10 mai pot circula dupa data de 21.09 ?

    • Teoretic, nu ai voie sa circuli. Practic, putin probabil sa te amendeze ca ti-a expirat permisul. Eu te-as sfatui sa mergi acolo la DRPCIV si sa il schimbi pana sa expire. Spor!

      • Salut domnu.Marmureanu eu sunt din Jud. Galați ajutama te rog, am mers la Galati pt.preschimbare permis italian pe 17 decembrie astăzi 22 3 2021 sunt fără permis pt că in banca date rezultând că am dezactivat permisul românesc (am făcut școala de șoferi în anul 1993in românia și alta școala în italia in anul 2000) am facut cerere de activare și eu cât poliția galati dar nici un răspuns am trimis email am telefonat de sute de ori ma trece de la o persoană la alta cade linia și nimic ,te rog frumos și insistent să-mi dai un răspuns. O zi bună.

      • Am o problema nu am reușit sa ajung în tara Sam schimb permisul mia expirat în ianuarie și numai în septembrie vin În tara ce sa întâmplat în cazul meu

  • În cât timp ajunge permisul prin Poșta Română în București? Dacă nu ești acasă și poștașul îți lasă aviz pentru ridicare de la oficiul poștal, în cât timp se poate ridica de la oficiu, până să-l trimită înapoi la DRPCIV? Mulțumesc!

    • La mine in sectorul 5 a ajuns in 4 zile lucratoare prin Posta Romana. Pentru ca ti-l preda personal in baza buletinului. Din cate stiu daca iti lasa aviz cred ca este tinut 2 saptamani la posta.

  • Buna seara ! Taxa de preschimbare permis, adica 89 de lei, se poate plati direct la ghiseu la DRPCIV ? Va multumesc !

  • Buna ziua,daca nu mai locuiesc la adresa din buletin,cum intru in posesia permisului,stie cineva?Multumesc.

    • Buna! Poti lasa o adresa la care vrei sa iti vina permisul. Posta o va livra acolo. Doar ca trebuie sa fii tu in persoana ca sa il poti primi.

  • buna ziua am depus toate actele pentru schibare permisului spaniol in romanesc in data de 00.10.2020 pentru ca din pacate mia furat actele si nu am primit dovada cum ca cica am avut carnet spaniol intrebarea mea in cat timp ar trebui sa ajunga permisul nou ?? multumesc

  • una buna de tot:mi a expirat permisul de conducere in data de 10.09.2020,mi am facut programare la DRPCIV de preschimbare de permis si mi a venit raspunsul de la DRPCIV ca sint programat in data de 26.01.2021!!!!!!.tine ti cont ca am permis de profesionist{b,c,e.}.eu ce ma fac pina in ianuarie 2021?nu mai circul cu masina?

    • Exact acelasi lucru discutam cu cineva din sala de asteptare. Era din Pitesti si a venit la Bucuresti sa il schimbe mai repede pentru ca la Pitesti ar fi trebuit sa astepte o luna si jumatate. A fost chiar in fata mea si l-a facut fara nici o problema. Deci, se poate. Incercati in alta parte, sau la resedinta de judet.

  • Buna ziua!
    Permisul meu expira in ianuarie 2021 ,pot sa fac fisa medicala mai devreme? De exemplu in luna noiembrie sau decembrie 2020 ? Pot preschimba permisul si cu o luna inainte de expirare?
    Multumesc!

    • Da, poti face fisa medicala mai devreme, dar cred ca are o valabilitate de maxim 15 zile. Deci mai devreme de atat nu cred ca vei putea.

  • salut
    am permisul expirat din 2009 primesc vreo amenda ca nu l am preschimbat pana acum vroiam sa l preschimb
    luna asta

    • Da, cred ca vei primi ceva sanctiuni. Nu stiu cum ai reusit aceasta performanta :)) Succes!